Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе днес първото си заседание

...
Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе днес първото си заседание
Коментари Харесай

Първо заседание: Старт за новите 240 депутати

Новоизбраното 46-о национално заседание ще организира през днешния ден първото си съвещание от 9.00 часа в постройката на Народното събрание на пл. " Народно заседание " №2. Това оповестяват от пресцентъра на Народното събрание.

Съгласно Конституцията (чл. 76), първото съвещание ще бъде намерено от най-възрастния присъстващ депутат. В 46-то национално заседание, това още веднъж е Мика Зайкова.

Народните представители ще положат следната клетва: " Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. " След това  ще подпишат клетвени листове.

В пленарната зала ще прозвучат химните на Република България и Европейския съюз.

Изявления ще създадат представители на показаните в Народното събрание партии и обединения. След това ще бъде определен ръководител, който ще поеме управлението на съвещанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председатели на Народното събрание. Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " разгласи, че издига Кристиан Вигенин за ръководител на Народното събрание.

На 15 юли, Централната изборна комисия разгласи окончателните изборни резултати и разпределението на мандатите.  Партия " ИТН " ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " ще бъде от 36-ма народни представители, на " Демократична България " - от 34-ма, на Движение за права и свободи - от 29, на " Изправи се! Мутри вън! " - от 13.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР