Ново, трето примирие влезе в сила в Нагорни Карабах. То

...
Ново, трето примирие влезе в сила в Нагорни Карабах. То
Коментари Харесай

Ново примирие в Нагорни Карабах

Ново, трето помирение влезе в действие в Нагорни Карабах. То работи от 6 ч. тази заран. За филантропичното прекъсване на огъня бе обявено нощес в взаимно изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати и държавните управления на Армения и Азербайджан след договаряния във Вашингтон.

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Стивън Бийгън е разговарял с външните министри на двете страни. Те не са седнали на една маса, само че са удостоверили уговорката си към съблюдаване на филантропичното прекъсване на огъня, контрактувано в Москва на 10 октомври.

 

От подновяването на спора за Нагорни Карабах Баку и Ереван подписаха две филантропични примирия, които бяха нарушавани съвсем незабавно. В четвъртък се чака външните министри на Армения и Азербайджан да обсъдят тематиката в Женева.

Малко след влизането в действие на днешното преустановяване на огъня и Азербайджан, и Армения оповестиха, че ще съблюдават постигнатото съглашение. В известие от Министерството на защитата на Баку обаче беше посочено за нарушение на примирието от арменска страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР