Новият спектакъл на едно от най-известните имена в съвременния танц

...
Новият спектакъл на едно от най-известните имена в съвременния танц
Коментари Харесай

Как се танцува любовта

Новият театър на едно от най-известните имена в актуалния танц ще бъде показан в границите на фестивала One Dance Week безусловно дни след неговата премиера в Германия. Израелският хореограф Шарон Еял и нейната танцова компания L-E-V ще гостуват в Пловдив с " Глава Трета " (Chapter 3) на 5 октомври в Дома на културата " Борис Христов " , оповестяват уредниците от One Dance Week.

Премиерата на " Глава трета " в Германия е планувана за 26 септември, тъй че българската аудитория ще може да види заглавието, преди то да поеме на обиколка по международните подиуми.

" Глава трета " е разумно продължение на предходните два спектакъла на Шарон Еял OCD Love и Love Chapter, в които тя се захваща с тематиката за любовта. В него главната тематика е тази за превъзмогването на раздялата, а Еял за следващ път си сътрудничи с мултимедийния дизайнер Гай Бехар, с който през 2013 година основават L-E-V. Музиката в спектакъла е дело на един от пионерите на електронната музика в Израел - Ори Лихтик. Той също е от " нормалните обвинени ", що се отнася до главния екип на постановките на Шарон Еял.

 Кадър от
© One dance week

Кадър от " Глава трета ".

Критиката дефинира OCD Love ( " Обсесивно-компулсивно разстройство Любов " ) като " завладяващо анатомично проучване на най-интимните човешки усеща ". Спектакълът е въодушевен от стихотворение на американския слам стихотворец Нийл Хилбърн - човек с обсесивно компулсивно разстройство, който губи любовта си заради своите мании, тревога и натрапчиви мисли.

Love Chapter 2 ( " Любов Глава Втора " ) води феновете в мрачната пропаст на раздялата, изолацията, възприятието на личността за раздробяване на съставни елементи, изтощението и загубата. " Спектакъл, в който не знаете тъкмо къде се намирате и не сте напълно сигурни какво би трябвало да чувствате. Физическото наличие на сцената е впечатляващо, рисково и красиво материализиране на силата на човешката страст ", написа " Фигаро ".

Шарон Еял се занимава с танци от ранна детска възраст, само че добива известност с работата си в Batsheva Dance Company. Когато тя е привлечена като реализатор в израелската танцова компания, неин артистичен шеф е Охад Нахарин - друго водещо име в актуалния танц. Нахарин се заема със основаването на новия танцов език " Гага ", в който импровизацията е главен източник на придвижването. Шарон Еял и до през днешния ден употребява тази танцова техника в компанията си L-E-V.

Спектакълът ще се играе на 5 октомври на сцената на Дома на културата " Борис Христов ". Билетите за него се продават в системата на EpayGo и на касите на EasyPay.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР