Новият селекционер на националния отбор на България - Младен Кръстаич,

...
Новият селекционер на националния отбор на България - Младен Кръстаич,
Коментари Харесай

Младен Кръстаич: Много големи патриоти са футболистите

Новият селекционер на националния тим на България - Младен Кръстаич, даде конференция преди първия конфликт в Лигата на нациите. В петък вечер, 23 септември, сръбският експерт ще направи своя дебют отпред на „ трикольорите “ против Гибралтар в дуел от Група С4 на " Хювефарма Арена " в Разград.

Кръстаич приказва много за първия си допир с извиканите играчи, като съобщи, че няма самообладание за първия съдийски сигнал в утрешната среща. В края на своя брифинг наставникът насочи зов към родните клубове да употребяват повече български състезатели.

" Искам да кажа, че колкото да очаквам мачовете. Четири-пет дни сме дружно, атмосферата е страхотна! Всички футболисти са здрави. Неделя футболистите на дебютанти или такива, които са играли. Всеки футболист с български паспорт е добре пристигнал. Няма някогашни, тези в листата са най-хубавите сега. Не съм човек, който приказва за предходните мачове “, стартира Кръстаич.

„ Със сигурност цяла Европа беше сюрпризирана от това тъждество с Гибралтар, с цялото ми почитание към тях. Смятам, че сме любимци. Футболистите имат качествата, би трябвало ни поддръжката на публиката. Не търсим оправдание при положение на крах “.

„ Имам трима вратари, които са доста положителни. Вероятно сте разбрали от новините, че Десподов ще е капитан. За нас мачът е извънредно значим. С победа ще си подсигуряваме мястото в групата, футболистите го знаят “, продължи националният селекционер.

„ Не мислим за изпадане от групата - в никакъв случай не съм разсъждавал по този начин. Цел №1 е да изнесем един добър мач против Гибралтар. Футболистите заслужават хвалба за показаното през последните 5 дни “.

„ Ще сме оптимално съсредоточени за мача. Винаги за мен е било значимо да бъда част от тима. Не съм учтив да се акцентирам. Като треньор се старая да върша по този начин, че футболистите да са оптимално съсредоточени. Добрата атмосфера разрешава на футболиста да дава своя най-много. Имам и аз своите граници, естествено. Винаги мога да схвана, когато не се получи нещо на терена - удар, пас, само че не одобрявам да нямаш предпочитание “.

„ Много огромни патриоти са футболистите! Винаги съм разсъждавал по този начин: Ако отида в Шалке и не съм почитател на Шалке, какво върша там? Следя всички шампионати, само че фокусът е върху българското състезание. Лудогорец за мен е най-класният тим в българското състезание, само че пет тима се борят за първото място. Апелирам българските клубове да употребяват повече български футболисти ", съобщи Кръстаич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР