Новият състезателен автомобил Skoda Fabia R5 на спортен клуб Мегаспорт

...
Новият състезателен автомобил Skoda Fabia R5 на спортен клуб Мегаспорт
Коментари Харесай

Нова звезда в българското рали

Новият спортен автомобил Skoda Fabia R5 на състезателен клуб „ Мегаспорт Рейсинг ” бе показан публично за първи път пред българска аудитория. На премиерата в централния шоурум на формалния вносител на Skoda у нас „ Еуратек ” участва екипажът Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, който към този момент записа една победа с тази кола на рали спринт „ Дряново ”. Това бе тренировката за тима преди началото на сезона в националния шампионат с рали „ Твърдица ” при започване на юли.

 19-2-6kol

„ Изключително съм удовлетворен, че успяхме да се сдобием с толкоз сполучлив рали автомобил като Skoda Fabia R5. Списъкът с чакащи за него е доста дълъг. Благодаря на „ Еуратек ” за поддръжката към тима ни. Целта ни не е единствено да се борим за купата в шампионата, а и да вдигнем равнището на рали спорта с присъединяване на толкоз настоящ за международния шампионат автомобил ”, разяснява водачът Мирослав Ангелов.

 19-1-6kol

Skoda Fabia R5 е една от най-успешните спортни коли. От 2015 до 2017 година моделът има 24 победи в категорията WRC2, две пилотски международни трофеи и три конструкторски. Автомобилът тежи 1230 кг и се задвижва от 1,6-литров мотор с мощ 279 к.с. и въртящ миг 420 Nm. Задвижването е на четирите колела с машинален диференциал начело и откъм гърба, предавателната кутия е 5-степенна секвенционална.

 DCIM100GOPROGOPR0106.JPG

„ През годините обичайно поддържаме българския авто спорт и сме уредник на първите едномаркови шампионати, от които започва кариерата на водачи като Крум Дончев, Вилхелм Кънчев и Дилян Попов. Бяхме спонсор и на най-успешния български рали играч Димитър Илиев, който в последните 4 години от своята кариера избра да се състезава с Fabia S 2000 и стана три пъти рали първенец на България. Днес сме щастливи да продължим тези обичаи с най-бързия модел на Skoda – Fabia R5 ”, разяснява Иван Тодоров, шеф на „ Еуратек ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР