Мъжът, пострадал от паднала в близост мълния в София при

...
Мъжът, пострадал от паднала в близост мълния в София при
Коментари Харесай

Изписват от болница мъжа, пострадал от мълния при бурята в София

Мъжът, потърпевш от паднала наоколо гръмотевица в София при вчерашната стихия, ще бъде изписан в петък. Той е настанен в Клиниката по кардиология на УМБАЛ " Света Анна ".

Лекарите осведомят, че няма заплаха за живота му, само че остава в болничното заведение за наблюдаване на положението му.

Мъжът е контактен и съответен, съобщи bTV. Не са установени изгаряния по тялото му.

Инцидентът с 30-годишния мъж стана малко преди 19 часа в сряда, покрай бензиностанция в столичния квартал " Младост 1 ".

Екип на Спешна помощ е дошъл на място и е оказал първа помощ на потърпевшия, като мъжът е откаран към най-близкото здравно заведение - болница " Света Анна ".

В сряда в късния след обяд в столичните квартали " Дружба " 1 и 2, " Младост " 3, " Слатина ", както и в софийски села се развихри стихия, съпроводена с градушка и дъжд. На някои места ледените парчета бяха с размери на лешник.

Повече от 230 сигнала са получени в София след изобилните дъждове, ситуацията в града тази заран се възстановява. През нощта са обработени над 45 от сигналите. Най-критично е било ситуацията в сектори на Околовръстното шосе на града поради две излезли от коритата си реки. Имало е заплаха от наводнения на околните къщи, само че то е предотвратено, съобщиха от Столична община.

Сериозна е била и обстановката в селата Кривина и Казичене, където е имало наводнени къщи и улични платна със завиряване.

Задействала се е системата за ранно предизвестие и обявяване при високи равнища на реки и язовири, защото тук-там равнищата на реките са били с сред метър до 1,80 метра над естественото. В момента има спад на равнищата, информира шефът на " Аварийна помощ и предварителна защита ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР