Има едно eдинствено същество, което може да преживее края на

...
Има едно eдинствено същество, което може да преживее края на
Коментари Харесай

Eдинственото същество, което може да преживее края на света

Има едно eдинствено създание, което може да преживее края на света. Милиони същества са съумели да оцелеят по време на вулканични изригвания, трусове, наводнения и торнадо… Но учените считат, че единствено едно от тях ще оцелее до края на света. За страдание, това не са хората.

Изследователи от Оксфордския и Харвардския университети са съумели да дефинират съществата, които имат максимален късмет да оцелеят. Те са създали това в изследване от 2017 година, в което се преглежда устойчивостта на живота към астрофизични събития.

Това изследване излиза отвън рамките на нашата атмосфера, с цел да прегледа евентуалните закани за планетата, като пропуща обезлесяването, горските пожари или нуклеарната война, с цел да се концентрира върху събитията, които могат да доведат до края на света и които идват от космоса.

Eдинственото създание, което може да преживее края на света (ВИДЕО) 23.05.24 02:01 Депресията визира тялото и физическото здраве на човек: какво може да ви се случи 23.05.24 01:00 Храни с които ще подобрите концентрацията и паметта си 23.05.24 00:30 Тези 3 добавки ще създадат кожата ви по-млада и стегната: Какво да приемате 23.05.24 00:01 Компанията на Илон Мъск ще употребява чип в мозъка на още един човек: Защо ще го вършат 22.05.24 23:30

Фокусирайки се върху събитията, които биха „ изцяло стерилизирали сходна на Земята планета “, откривателите преглеждат три астрофизични източника – свръхнови, гама-изригвания, удари на огромни метеорити и преминаващи звезди.

Хората, за жалост, не биха могли да оцелеят при такива събития, защото те биха били задоволително мощни, с цел да изварят цялата вода в океаните на Земята. Но има едно създание, което може да има късмет.
Това създание се назовава тардиград и в случай че в никакъв случай не сте чували за него, не се тормозете – хората не го отглеждат като домакински любим.

 

@sciencefunfacts They were the first described by the German zoologist Johan August Goeze in 1773, who called them Kleiner Wasserbar.(little water bears) #tardigrade #tardigrades #didyouknowfacts #interestingfacts #sciencefunfacts #sciencefacts #amazingfacts ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Известни още като „ водни мечки “ или „ мъхести прасенца “, тардиградите са съвсем микроскопични водни животни с плоски глави, осем крайници и пухкави тела. Всъщност те са много сладки, само че това не значи, че не са издръжливи.

При разискването на резултатите от проучването съавторът му доктор Дейвид Слоун съобщи: „ За наша изненада открихме, че въпреки околните свръхнови или огромни метеорити да са пагубни за хората, тардиградите не биха могли да бъдат наранени. Затова наподобява, че животът, откакто стартира да съществува, е мъчно да бъде погубен изцяло. Огромен брой типове или даже цели родове могат да изчезнат, само че животът като цяло ще продължи да съществува. “

За да обезпечат оцеляването си, дребните същества са способни да навлязат в положение на хибернация, известно като криптобиоза. По време на този развой тардиградите изхвърлят повече от 95% от водата от телата си. Те са в положение да оцелеят при нвъзможно ниски и невероятно високи за хората температури, както и при рисково налягане и мощна радиация.

Като се има поради, че могат да преминат през всичко това, сигурно може да се каже, че тардиградите са почтени спечелили в борбата за оцеляване след края на света.

 

Източник – Unilad/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР