Делян Пеевски и Бойко Борисов дръпнаха ръчната спирачка на държавата

...
Делян Пеевски и Бойко Борисов дръпнаха ръчната спирачка на държавата
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов

Делян Пеевски и Бойко Борисов " дръпнаха ръчната спирачка " на страната и по тази причина отиваме на избори. България може да се ръководи и без ГЕРБ, безапелационен е досегашният министър председател

Кандидатите за народни представители за Втори МИР Бургас - акад. Николай Денков, политологът Емил Соколов, преподавателят в УАСГ Николай Найденов и претендентът за евродепутат Никола Минчев се срещнаха нощес със свои симпатизанти в Айтос. Посрещна ги претъпкана зала. Те срещнаха локалните поданици с главните цели на политическото обединяване " Продължаваме промяната - Да, България " (ПП-ДБ). Обсъдени бяха най-наболелите тематики, свързани с пенсиите, минималната работна заплата, санирането на старите панелки, развиването на Югоизточния район и метода на живот като цяло. 

На срещата стана ясно, че през последните 3 години работата, свършена от ПП-ДБ за страната е довела до прогрес във всяко отношение. При това най-малко 3 пъти по-бързо, в сравнение с през 12-те години ръководство на ГЕРБ и Бойко Борисов. Според лидера на листата акад. Николай Денков, в случай че ротацията беше траяла до 18 месеца, българите щяха да видят, че България може да се ръководи и без Борисов, и да върви напред с темповете на евопейските страни. 

Той означи още, че по време на неговия кабинет е подписан  договор за 460 милиона лева за Югоизточния район. Пари, които ще бъдат ориентирани напълно към общините. 



Вижте още какво споделиха претендентите на ПП-ДБ пред айтозлии:

" Преди да дойда в Бургаско, бях на посещаване в Шумен. Там ГЕРБ и Държавно стопанско предприятие работят дружно, работят брутално. В същото време има  абсурд – всякога, когато назначат някого – може да е шеф в учебно заведение, може да  е в администрацията, това значи, че други 3-4-5 индивида са прецакани, тъй като състезанието не е извършен почтено. И не е единствено там по този начин. Именно тези афектирани от системата хора би трябвало да забележим по какъв начин да притеглим и дружно да ги преборим. Сигурен съм, че и тук е по този начин.

Това несъмнено е 15-ият град, който през последните 10 дни посещаваме, всякога диалогът стартира с тези въпроси: ”Като ги знаете какви са, за какво се събрахте с тях?! След това за какво развалихте държавното управление?! Какво ще вършиме оттук-нататък? Сбъркахте ли, че се „ сглобихте ” с тях? ”. И като разбираем какво в действителност се е случило, хората схващат. И споделят: „ Защо не ни го казахте до момента? ” Сега ще обясня в резюме.

Като направихме държавното управление, отвред ни споделяха по какъв начин може да се съберем тъкмо с тях - били бандити, знаели сме какви са. След което като стана ротацията, още повече ни подлагаха на критика: „ Защо не продължихте? ” Парадоксът е там, че щом хората споделят „ за какво не продължихте ”, очевидно са видели, че има изгода. Но каква беше изгодата? Цялата гняв с течащите гадни акции против нас продължиха с манипулирани записи, които не престават и в този момент да излизат, те към този момент желаят да ни изчегъртат. Всичко това идва от елементарния факт, че ние показахме, че България може да се ръководи без Бойко и в действителност може да се ръководи по-добре без него. Повечето градове, в които отиваме, демонстрираме едни цифри, с които демонстрираме, че през последните 3 години ние в действителност сме напреднали във всичко най-малко 3 пъти по-бързо, в сравнение с преди този момент през 12-те години на ГЕРБ и Борисов.
 Акад. Николай Денков дълго дава отговор на въпроси на айтозлии
За пенсиите хората споделят, че инфлацията е изяла нарастването. Ако се вземе методът, по който се променяха пенсиите по времето на Борисов, в този момент междинната пенсия трябваше да бъде сред 450-500 лева В момента междинната пенсия ще стане 883 лева от 1 юли, точно тъй като казахме, че ще употребяваме „ швейцарското предписание ”. По времето на Борисов 3 години пенсиите въобще не мърдаха – 2009,2010, 2011 година, след което приблизително с по към 10 лева на година се увеличаваха. По същия метод са заплатите. Минималните заплати, най-много най-ниските, както и нагоре по веригата, ние увеличихме от 2020 година, когато Асен Василев стартира да прави бюджетите, с 53%. Инфлацията през това време бе не повече от 30 %, дори и по-малко. Реално това, което хората могат да си купят допълнително, е с 20-25 % по-скъпо спрямо това, което беше през 2020 година Много хора споделят " но това не го усещаме ". Да, не се усеща, тъй като първо тръгваме от най-ниско равнище - в най-бедната страна. Нещата потеглят нагоре, само че ние тръгваме от доста ниско равнище. Ако бяхме тръгнали нагоре преди 10 години, в този момент щяхме да бъдем на друго място в Европейски Съюз.

Другата причина е, че имаме неравномерно развиване в районите - София към този момент е над междинното европейско равнище, град с положителни заплати, с доста младежи, идват чужденци. В парка, до който аз пребивавам, всеки ден слушам съветска, френска, британска тирада - има доста чужденци, които пристигнаха да живеятостоянно в България, само че те избират София, Пловдив, Варна - макар че Варна има особености, тя потегли в вярната посока, само че доста други райони не помръдват напред Застоят е огромен. Това е втората неточност на държавното управление на Борисов. Не единствено че държаха колкото може по-ниски заплатите и пенсиите, само че и нямаше грижа за районите, които са по-зле, да вървят по-бързо нагоре. А цялата концепция на европейската политика и кохезионните формули е за тези, които са в по-лоша обстановка,  да вървят по-бързо нагоре, тъй че всички да живеят по-добре. Това обаче не ставаше. И не от нелепост и не тъй като не знаят защо става дума. Причината е доста елементарна. Причината е, че по-този метод се пестят парите и в края на годината с така наречен " инхаус процедури " се раздават на дребен брой компании или на дребен брой фамилии в земеделието - дотациите и помощите, тъй че едни хора стават доста богати, а други стават още по-бедни. И България е единствената страна в Европейски Съюз, която откакто влиза, вместо да понижи неравенствата, каквата е концепцията на европейските фондове, в действителност ги усилва до равнище, което ни слага до Камерун, Централно-африканската република и Боливия. Асен Василев ги даде тези информации, налице са. 
 Айтозлии имаха много въпроси към лидера на листата на ПП-ДБ във Втори МИР Бургас
Последните 3 години тръгнахме да оправяме неравенството, ниските пенсии бяха вдигнати, ниските заплати също, дадохме средства за родители, деца, тъй че да се усети, че има грижа за хората. И надлежно неравенството взе да пада, приходите почнаха да се подвигат и това стресна ГЕРБ, тъй като схванаха, че в случай че продължим по този начин още 9 месеца, хората ще усетят, че може и може още по-добре. 

И поради това, макар че се бяхме разбрали за ротация, в един миг Пеевски и Борисов персонално дръпнаха ръчната спирачка. И ето в този момент отиваме на избори. 
Така че една от аргументите да създадем тази сглобка бе, с цел да покажем, че България може да се ръководи и може да се ръководи по различен метод, не по метода на " постната пица ",  а по естествен европейски модел, при който се подвигат приходите. 

Друга причина беше, че има огромна заплаха Източна Европа да се разцепи на две. И образец за това са Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина - страни, които в действителност не желаят да влязат в Европейския съюз, дърпат се обратно. Докато ние, като хора, като политици, считаме, че в Европа е по-добре. Това сме видели. 
Аз обичам да напомням, че Васил Левски не е споделил, че желае да върви с пояс и с потури. Нашите възрожденци са се обличали с костюми, наричали са се европейци. Васил Левски е споделил " Искаме да бъдем равни на другите европейски нации ". Това е била фантазията. И в действителност се опитваме да осъществяваме тъкмо тази фантазия, с ясното схващане, че на доста места е пъклен мъчно.

Това, което виждаме на всички места, е, че хората, които желаят смяна, са доста повече от тези, които желаят така наречен " непоклатимост ". Въпросът е, че тези, които желаят смяна са пръснати - едните са към Политическа партия Възраждане, другите към Политическа партия, третите към Солидарна България. Ако намерим метод всички тези, които желаеме смяна - тя ще се случи, няма метод да не се случи. 
Това, което научихме през тези месеци, е че в действителност Пеевски командва на Борисов. Това преди не го знаехме, признавам си. Ние мислихме, че не е по този начин. Как тъкмо става - Пеевски има надзор върху Прокуратура, Антикорупционната комисия в Народно събрание и оттова всъщност  е хванал Бойко " за гушата ". Бойко има болшинство в Народното събрание и тази композиция от двамата прави статуквото им, тъй като другояче и двамата би трябвало да отидат в пандиза. Това е истината. 

Знаете за Магнитски - в Съединени американски щати и Англия са събрани доказателства, минали са процедура, която подхожда все едно на нашите правосъдни процедури и по тях е потвърдено, че Пеевски е подкупен. Владимир Горанов е потвърдено подкупен. И е доста забавно в неговото изложение е налично, че е вкаран в листата, тъй като е давал пари на настоящ началник на партия, с цел да му обезпечи тя въздействие, с цел да може да се вземат пари. С други думи - подкупите от Васил Божков Владимир Горанов е давал на Борисов, с цел да може Борисов с болшинството да обезпечи съответните закони. Така че в резюме картината по този начин наподобява. 

Сега какво можем да създадем? Ако има политическа мощ, а тя зависи от това по какъв начин се гласоподава, какъв брой народни представители имаме, ние ще създадем всичко допустимо, с цел да продължим тази линия, по която сме работели до момента и тя е фактически за хората. Не е неистина, не е пресилване, всеки един от нас - и Никола Минчев, и аз, и другите сътрудници, имаше прелестна работа, с по-добро възнаграждение, с доста по-спокоен живот. Можехме да си живеем по този начин, само че повода да сме тук е, тъй като желаеме да променим България, тъй като е прелестна страна, просто е цялостно крадене. И по тази причина обикаляме страната, описваме, хората схващат истината, връща се доверието и тогава стартират други въпроси. ", сподели пред цялостната зала в Айтос учен Николай Денков. 

" Три пъти съм бил национален  представител, единият път бях ръководител на 47-ото Народно заседание. Този път не съм в листите за Народното събрание, а съм в листата за Европейския парламент. Мястото, към което съм се запътил, с цел да съставлявам вас и всички български жители, е над националния законодателен орган. Категорично болшинството в България поддържа участието ни в Европейски Съюз, само че сякаш хората към момента усещат, че Европа е друго разбиране от нас - някъде надалеч от нас, където се взимат някакви решения и след това те идват при нас, с цел да ги изпълняваме. Една от моите цели е да покажа на хората, че ние сме част от Европа и Европа не е някакво далечно място, а място, институции, в които България би трябвало да взе участие със своите представители, по тази причина пък е значимо да излъчва качествени представители, в които българският глас да се чува, българската позиция да бъде изразявана и отстоявана. Това ще бъде, несъмнено, моята задача. Винаги означавам, че с цел да те чуят, не би трябвало да викаш, а  трябва да го кажеш обикновено, а не да се караш на останалите. Често пъти по този начин вършат някои наши политически съперници и следователно си затваряш вратата към това, някой да те чуе и да извършите нещо взаимно дружно. За да се чуе гласът ти, позицията ти, след това да има шанса да бъде и възприета, би трябвало да можеш да го кажеш възпитано, да изслушаш другия, да защитиш своята позиция. Това е било моето верую и в Народното събрание и живот и здраве ще бъде и в Европейския парламент ", сподели Никола Минчев, който е претендент за евродепутат. 
 Никола Минчев показа своите цели като претендент за евродепутат пред жителите на община Айтос

Веднага след него думата още веднъж взе лидерът на листата за 50-ия парламент за Бургас акад. Николай Денков, с цел да добави. " Ще илюстрирам това, което сподели Никола Минчев - отивайки на един от Европейските препоръки, на който са всички държавни ръководители, и препрочитам досието, която са ми дали, ми попадна решението за розовото масло. По едно време беше станало тематика, че Европейски Съюз ще поставя етикет на розовото масло, съдържа канцерогенни субстанции, което несъмнено незабавно го прави рисково. Гледайки по какъв начин е написано, че ще се направи това нещо, аз като химик видях, че има концептуално проблем в това, което е написано в обосновката. В цялата аргументация не се използваше думата " централизация ". В химията, в случай че нямате думата " централизация ", все едно, че не знаете защо се приказва. Вдигнах ръка и споделих, че това, което са подготвили и след няколко часа щеше да бъде признато, е неверно от химическа позиция. Помолих да се обадят на специалистите. И следобяд ми споделиха, че отхвърлят плана. Сега, след 5 години, отново ще приготвят нещо ново, ще има централизация вътре. Ето ви образец за нещо, което може да наподобява дребно, само че за тези хора, които са в този бизнес с розовото масло - в случай че не бях там, в случай че не знаех британски език и химия, в действителност това нещо щеше да се е случило и не се знае какви последици за бизнеса щеше да има. Това е една илюстрация за доста такива случаи, в които могат да се пазят нашите ползи, в случай че знаеш по какъв начин ", изясни учен Денков. 

Като политолог Емил Соколов направи къс прорез на действителността. " Случиха се доста неща, които съумяха да ни привлижат към Европа, към по-нормалните приходи, към по-нормалните институции. Едно от нещата, което е значимо да кажем, е, че при кабинета Денков подписахме контракт 460 милиона към Югоизточния район, което е огромно достижение. При последното държавно управление на Борисов парите бяха 24 милиона лева Тоест стартира да се влага непосредствено в общините. Когато приказваме за това по какъв начин хората по морето да живеят по-добре, по какъв начин да имат повече приходи, в подобен МИР като нашия с 13 общини нещо да стартира да се случва - страната би трябвало да стартира да влага и да се грижи за жителите си. От тази позиция " сглобката " изрично си струваше, и то тъй като съумяха да се случат някои неща. Сега ставаме очевидци на кални акции, на записи и вскякави медийни димки, които целят да ни убедят, че няма смисъл да се гласоподава или че тези избори са служебни, или че ще има още едни избори и е по-добре човек да си остане у дома, да си почива, тъй като стартира летният сезон. Отново се пропуща огромният въпрос - с цел да бъде всичко това стабилно и да може да продължи, България би трябвало да има някакво Народно заседание, което да желае да работи, и то да работи за жителите, а не да работи за ползите на избрани хора. И това в действителност ще е огромната борба - от една страна има едни хора, една група, която разчита, че апатията и възприятието за безнадежност ще надделеят, от другата страна сме хората, които споделяме, че макар че се " окаляхме, изцапахме ", можем да придвижим страната още няколко крачки напред. Всичко ще се свежда до такава степен - можем ли да възстановим една страна, възприятието за правдивост, тъй като държавното управление падна, когато още веднъж се стигна до правосъдната промяна и промени в регулаторите. Все неща, които ще разрешат хората да почувстват, че разпоредбите са за всички и те би трябвало да се съблюдават от всички. Винаги, когато се стигне до този въпрос, се случва нещо - държавното управление пада или някакъв прелом и всичко застива. Тук е въпросът дали това ще се случи и в този момент, отговорът е на 9 и 10 юни или ще продължим по пътя, въпреки и бодлив. Ако в този момент изберем да продължим, не след 10 години, а след доста по-малко, ще сме в една доста по-добра обстановка позиция и ние, и нашите деца ", съобщи Емил Соколов. 
 Като политолог Емил Соколов направи къс прорез на действителността
" Ако ние действаме със скоростта, с която действахме по времето на Борисов и Пеевски, с цел да стигнем до приблизително европейски равнища, трябват още 45 години. Аз няма да съм жив тогава. Ако действаме със скоростта, с която действахме през последните 3 години, можем да ги настигнем, тъй като по-бързо напредваме. И след 10 години, уповавам се да съм жив и здрав, и всички да можем да забележим смяната. Животът ни зависи от това кой път ще изберем. През последните 3 години в България се връщат повече хора, в сравнение с напущат. Преди това доста години наред, още от 2010 година, непрестанно имаше намаляване. Намалявахме с 50  хиляди души годишно. Миналата година сме съвсем на нула. Дошли са повече хора, с 15 % е намаляла смъртността и всичко това води до обстоятелството, че предходната година популацията на България съвсем не се е трансформирало. Също предходната година имаме родени повече бебета, в сравнение с през 2022 година С 560 повече. Преди това години наред броя вървеше единствено надолу. Има някакъв лъх, само че би трябвало да продължим, другояче ще се върнем отново в ония времена ", уточни още учен Денков.  

След срещата претендентите, по покана на локалните поданици, се насочиха към площада в Айтос, където станаха част от празника във връзка 40-годишнината на СУ " Никола Вапцаров ".
 Акад. Николай Денков и Емил Соколов разговаряха с поданици на Айтос  Акад. Николай Денков се разноски в Айтос  Водачът на евролистата на ПП-ДБ Никола Минчев, до него е опозиционният консултант от Айтос Георги Янев, политологът Емил Соколов и акад. Николай Денков
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР