Има нещо, което не трябва да докосваме поне 20 минути

...
Има нещо, което не трябва да докосваме поне 20 минути
Коментари Харесай

Какво не трябва да докосваме поне 20 минути след събуждане

Има нещо, което не би трябвало да допираме най-малко 20 минути след пробуждане. За това предизвестява прочут невролог. Да стартираме оттова – кое е първото нещо, което вършиме, когато се разсъните заран? За от ден на ден хора това е обичаният им смарт телефон. Дали с цел да погледнем какъв брой сън ни остава, или да сверим дилемите за деня, или пък просто да посърфираме за разбуждане…

Сега невролог обаче предизвестява за нещата, които би трябвало да избягвате да вършиме, с цел да предпазите мозъка си. И измежду тях е точно докосването до телефона. Опасните действия денем включват ястие на модифицирани храни и инспекция на телефона незабавно след пробуждане.

Неврологът Емили Макдоналд споделя, че препоръките могат да оказват помощ за попречване на признаци като мозъчна мъгла и забравяне.

Какво не би трябвало да допираме най-малко 20 минути след пробуждане 23.05.24 03:00 Eдинственото създание, което може да преживее края на света (ВИДЕО) 23.05.24 02:01 Депресията визира тялото и физическото здраве на човек: какво може да ви се случи 23.05.24 01:00 Храни с които ще подобрите концентрацията и паметта си 23.05.24 00:30 Тези 3 добавки ще създадат кожата ви по-млада и стегната: Какво да приемате 23.05.24 00:01

Специалистът по трениране на паметта предлага да не посягаме към телефоните си незабавно щом станем заран. Вместо това би трябвало да изчакаме най-малко 20 минути, преди да превъртаме.

 

 

„ Мозъкът ни минава сред сън и бодърстване. Много хора четат стресиращи неща – внушават ви, че сте уплашени. Мозъкът е предразположен на внушения “, споделя Макдоналд в една от изявленията си. „ Това, което вкарвате в мозъка си, е от супер решаващо значение. Влизането в телефона ви като първо нещо за деня обърква допамина ви. Той основава предпочитание да продължите да вдигате телефона си. Опитайте се да не поглеждате телефона си най-малко 20-30 минути след пробуждане “, предлага Макдоналд.

Специалистът добавя, че същото важи и преди лягане и би трябвало да изключим тв приемниците, преносимите компютри и телефоните си един час преди лягане.

Тя също по този начин отбелязва, че консумирането на модифицирани храни, като късчета сирене и чипс, също може да има негативно влияние върху мозъка.

„ Преработените храни се свързват с когнитивното стареене – тъй че ни предизвикват мозъчна мъгла и забравяне. Връзката сред червата и мозъка е напълно действителна “, предизвестява Макдоналд. „ Пълноценните храни и положителните мазнини са потребни за мозъка ни – да вземем за пример авокадото. Боровинките също са доста потребни за мозъка. “

И най-после, Макдоналд упорства, че хората би трябвало да заобикалят отрицателното говорене за себе си.

„ Това, което си казвате, трансформира метода, по който гледате на света. Ако си кажете: „ Днес ще бъде страховит ден “, това ще накара мозъка ви да търси неща, които са страхотни “, изяснява треньорът. „ Ако се уловя, че споделям нещо отрицателно за себе си, би трябвало да кажа три позитивни неща за себе си. Колкото повече мислим нещо, толкоз повече мозъкът ни е организиран да се трансформира “.

Макдоналд отбелязва, че едно от най-хубавите неща за мозъка ни е медитацията – и е най-добре да я вършиме заран, преди да започнете работа.

„ Всеки споделя „ Не мога да медитирам “, само че всеки може. Тя има страхотни свойства срещу стареене. Наистина е вълшебна за концентриране. Тя усилва раждането на нови мозъчни кафези в хипокампуса – който управлява нашето учене и памет. Тя поддържа мозъка ви млад. Медитацията ви прави свръхчовеци. Аз я върша всеки ден. “

Неща, които би трябвало да избягвате, с цел да отбраните мозъка си:

Не влизайте в телефона си незабавно откакто се разсъните – изчакайте най-малко 20 минути.
Избягвайте да консумирате мощно модифицирани храни
Избягвайте отрицателното говорене за себе си

Действия, които са потребни за мозъка ви:

Ежедневна медиация
Консумация на здравословни мазнини като авокадо и плодове като боровинки.

 

Източник – Study Finds/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Живот, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР