Гласови асистенти Google Assistant и Siri: Кой да изберете и

...
Гласови асистенти Google Assistant и Siri: Кой да изберете и
Коментари Харесай

Гласови асистенти Google Assistant и Siri: Кой да изберете и каква е разликата

Гласови асистенти Гугъл Assistant и Siri: Кой да изберете и каква е разликата. С развиването на технологиите гласовите асистенти стават неразделна част от всекидневието. Сред най-популярните на пазара са Гугъл Assistant и Siri. И двата асистента оферират необятен набор от функционалности, само че по какъв начин се разграничават и кой е по-добре да изберете?

Гласови асистенти Гугъл Assistant и Siri: Кой да изберете и каква е разликата

Потребителски интерфейс

Потребителският интерфейс е значим аспект на виртуалните цифрови асистенти, защото се смята за главно средство за взаимоотношение сред потребителя и асистента. Siri и Гугъл Assistant имат разнообразни подходи към потребителския интерфейс и двете имат своите мощни и слаби страни.

Гласови асистенти Гугъл Assistant и Siri: Кой да изберете и каква е разликата 23.05.24 04:00 Какво не би трябвало да допираме най-малко 20 минути след пробуждане 23.05.24 03:00 Eдинственото създание, което може да преживее края на света (ВИДЕО) 23.05.24 02:01 Депресията визира тялото и физическото здраве на човек: какво може да ви се случи 23.05.24 01:00 Храни с които ще подобрите концентрацията и паметта си 23.05.24 00:30

Siri

Siri има елементарен и рационализиран интерфейс, който е елементарен за потребление и навигация. Има минималистичен дизайн, концентрира се върху гласовите команди и обезпечава обединен потребителски интерфейс на всички устройства.

Siri също по този начин дава редица директни пътища и бързи дейности, които разрешават на потребителите да извършват нормални задания бързо и елементарно.

Гугъл Assistant

От друга страна, Гугъл Assistant предлага по-визуален и интерактивен интерфейс, който се персонализира съгласно желанията на потребителя. Той има редица джаджи и карти, които могат да бъдат конфигурирани да демонстрират подобаваща информация и дейности според от използването.

Гугъл Assistant също по този начин предлага редица варианти за въвеждане на глас и жестове, като изобразяване на екрана или потребление на изражения на лицето за взаимоотношение с асистента.

Докато интерфейсът на Siri е елементарен и елементарен за потребление, някои консуматори може да се нуждаят от помощ с настройките. Гугъл Assistant, въпреки това, предлага по-гъвкав и адаптивен интерфейс, само че може да бъде непостижимо за някои консуматори заради многото налични варианти.

Езикова поддръжка

Езиковата поддръжка е най-важният аспект на VDA, тъй като дефинира достъпността и полезността на асистента за консуматори от разнообразни райони и езици.

Siri

Siri поддържа повече от 20 езика, в това число британски, китайски, френски, немски и испански. Езиковата поддръжка на Siri е отлична и покрива множеството от главните езици, които се приказват по света.

Това го прави потребен инструмент за доста консуматори. Поддръжката на Siri обаче може да е лимитирана за по-рядко срещани езици или диалекти.

Гугъл Assistant

За съпоставяне, Гугъл Assistant поддържа повече от 30 езика, в това число британски, испански, френски, немски, японски и китайски. Тази необятна езикова поддръжка прави този виртуален помощник по-гъвкав от Siri и потребен за консуматори, които приказват по-рядко срещани езици или диалекти.

Езиковата поддръжка на Гугъл Assistant не се лимитира до гласово въвеждане, само че също по този начин включва опция за четене и писане на няколко езика, което го прави потребен инструмент за превод и връзка, преодолявайки езиковите бариери.

Гласово различаване

Гласовото различаване е основна характерност на VDA и както Siri, по този начин и Гугъл Assistant употребяват усъвършенствана технология, с цел да схванат гласовите команди на потребителя.

Siri

Siri употребява обработка на натурален език (NLP) и логаритми за машинно образование, с цел да разпознае гласа на потребителя и да реагира по съответния метод.

Когато потребителят приказва със Siri, аудио входът първо се обработва от хардуера на устройството и се преобразува в цифрови данни. След това Siri употребява логаритми за обработка на натурален език, с цел да проучва цифровите данни и да дефинира желанието на потребителя въз основа на употребяваните думи и изречения.

Алгоритмите за машинно образование на Siri също оказват помощ за възстановяване на точността на гласовото различаване с течение на времето, защото се учи от потребителските взаимоотношения.

Гугъл Assistant

Гугъл Assistant, въпреки това, употребява усъвършенствани логаритми с изкуствен интелект, с цел да обработва въвеждането на натурален език и да дава точни отговори.

Този гласов помощник има усъвършенствана система за различаване на тирада, която употребява логаритми за надълбоко образование, с цел да проучва моделите на речта и да дефинира желанието на потребителя. Системата може също да прави разлика сред разнообразни акценти и диалекти, което я прави по-точна и включваща за консуматори от разнообразни райони.

Както Siri, по този начин и Гугъл Assistant могат да разпознават и дават отговор на голям брой езици, макар че последният има по-широка езикова поддръжка. Това разрешава на потребителите да споделят със своите VDA на техния роден език, което го прави по-достъпен и комфортен за световната публика.

Интеграция на трети страни

Интеграцията е основен аспект на виртуалните цифрови асистенти (VDA), допускащ на потребителите безпроблемен достъп и ръководство на приложения и услуги на трети страни.

Siri

Siri разполага със постоянна екосистема от приложения на трети страни като банкиране, шерване на транспорти и известия, които могат да бъдат интегрирани с VDA.

Siri също по този начин се интегрира с HomeKit на Apple, който поддържа разнообразни интелигентни домашни устройства и разрешава на потребителите да управляват домашните си уреди с гласови команди.

Гугъл Assistant

От друга страна, Гугъл Assistant има по-отворена екосистема, която разрешава по-голяма интеграция с разнообразни приложения и услуги.

Гугъл Assistant може да се интегрира с разнообразни приложения и услуги на трети страни, като услуги за стрийминг на музика, приложения за доставка на храна и системи за домашна автоматизация.

Гугъл Assistant също по този начин се интегрира с екосистемата Гугъл Nest, която включва разнообразни интелигентни домашни устройства от разнообразни производители и разрешава на потребителите да ръководят своите устройства благодарение на гласови команди.

Заключение

И двата гласови асистента не престават да се развиват и оферират неповторими преимущества. В последна сметка изборът зависи от вашите потребности и желания. Без значение кой помощник изберете, той ще ви помогне да опрости ежедневните задания и да направи живота ви по-удобен и работлив.

Източник – The Virtual Assist./Превод:SafeNews

Още вести четете в: Живот, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР