Новият италиански вътрешен министър Матео Салвини заплаши да затвори пристанищата

...
Новият италиански вътрешен министър Матео Салвини заплаши да затвори пристанищата
Коментари Харесай

Италия заплаши, че за затвори пристанищата за мигранти

Новият италиански вътрешен министър Матео Салвини заплаши да затвори пристанищата за корабите, спасяващи мигранти. Причината е отвод на Малта да одобри няколко стотин избавени в Средиземно море.

Според „ Ла Република “ Салвини е изпратил писмо до малтийските управляващи, че ще е заставен да затвори пристанищата на Италия, в случай че Малта не пусне в Ла Валета 629 мигранти, избавени от френска неправителствена организация в Средиземно море.

Говорител на малтийското държавно управление отговори, че интервенцията е осъществена в зоната, за която дава отговор избавителният координационен център в Рим, което значи, че Малта няма никакво обвързване да одобри мигрантите.

Те са прибрани при шест разнообразни интервенции в централната част на Средиземно море през нощта в събота против неделя.

Френската организация посочи, че измежду избавените има 123 малолетни без компаньон, 11 дребни деца и 7 бременни дами.

Откакто пое функционалностите си, Матео Салвини, който е и вицепремиер и водач на извънредно дясната „ Лига “, направи няколко изказвания против мигрантите. В петък той изиска от НАТО да отбрани Италия от „ офанзивите от юг “.

След различен сходен спор с Малта в събота един немски избавителен транспортен съд със 126 мигранти в последна сметка беше признат от сицилианското пристанище Поцало.

Същия ден управляващите задържаха за 12 часа трети избавителен транспортен съд с 232-ма мигранти до Реджо ди Калабрия, откакто малтийските управляващи отказали го одобряват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР