Германските власти подкрепят преразглеждане на митата за внос на Европейския

...
Германските власти подкрепят преразглеждане на митата за внос на Европейския
Коментари Харесай

Германия спира заплаха от евтината електронна търговия с преразглеждане на вносните мита в ЕС

Германските управляващи поддържат преразглеждане на митата за импорт на Европейския съюз (ЕС), което има за цел да се бори с притока на огромен брой евтини артикули от задгранични платформи за електронна търговия, най-вече китайски. Това заяви Reuters с позоваване на Германската асоциация за търговия на дребно (HDE).

От асоциацията споделят, че финансовият министър на страната, Кристиан Линднер, " е дал да се разбере, че Германия ще поддържа премахването на безмитния предел от 150 евро на равнище Европейски Съюз ". Сега стоките, купени онлайн от страни отвън Европейски Съюз, не подлежат на вносни мита, в случай че цената им не надвишава 150 евро. Това докара до увеличение на притока на дребни пратки със артикули, като митническите управляващи не могат да ревизират такива артикули за сходство с разпоредбите на Европейски Съюз, споделиха от асоциацията.

Германското министерство на финансите приветства решението на Европейската комисия (ЕК) „ да показа предложение за адаптиране на европейското митническо законодателство към проблемите на електронната търговия “, написа организацията. През май 2023 година Европейска комисия показа предложение за осъществяване на такава реформа; законопроектът беше утвърден преди този момент от Европейския парламент напролет на тази година, само че ще премине през нови чувания след идните европейски избори. Доставката на евтини артикули за Европейския съюз посредством пратки, с изключение на проблеми за митниците (през 2023 година съюзът е получил 2 милиарда такива колети), основава стопански опасности, считат от Европейска комисия. Доставчиците могат да разделят поръчките на няколко обособени пощенски колета и да смъкват по този начин цената им - съгласно Европейска комисия до 65% от колетите са изпратени с понижена по този метод цена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР