Нови протести срещу изграждането на мигрантски лагер подготвят гърците, които

...
Нови протести срещу изграждането на мигрантски лагер подготвят гърците, които
Коментари Харесай

Гърци готвят протести срещу нов мигрантски лагер

Нови митинги против построяването на мигрантски лагер приготвят гърците, които живеят на границата с България. Те са удовлетворени и признателни и на позицията на българския вицепремиер Красимир Каракачанов против настаняването на мигранти в пограничния регион.

Теренът за създаване на новия мигрантски лагер в село Клиди, което се намира единствено на няколко километра от българската граница, се охранява от полиция. Местните хора са безапелационни, че няма да позволен мигранти в региона и са подготвени на непрекъснати протестни дейности. Те желаят оставката на кмета и целия общински съвет на Клиди, които са се съгласили с настояването на министерството по миграцията за построяването на мигрантски лагер там.

Полицията е прекъснала достъпа до църквата „ Свети Димитър “, намираща се в региона на изграждащия се лагер. Свещениците приканват на следващия ден всички поданици от региона да вземат участие в литургията, макар възбраната от полицията.

Въпреки че лагерът ще е от затворен вид, локалните поданици се опасяват от настаняването на мигранти там. Към тези терзания на хората се прибавя и страхът от разпространяване на ковид в региона.

В митингите си гърците се базират и на изказването на българския вицепремиер Красимир Каракачанов, че „ настаняването на мигранти е причина за в допълнение утайване на напрежение “. Очаква се в лагера да бъдат настанени към хиляда мигранти, влезнали незаконно на гръцка територия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР