Новата пленарна зала на Народното събрание в бившия Партиен дом

...
Новата пленарна зала на Народното събрание в бившия Партиен дом
Коментари Харесай

Новарата пленарна зала на НС трябва да бъде готова през 2019-а. Как изглежда тя?

Новата пленарна зала на Народното събрание в някогашния Партиен дом би трябвало да бъде отворена доникъде на идната година, откакто обновяването й се забави. Ремонтът на " Света София " се пресмята на към 25 милиона лв., като точно в нея трябваше да се организират събитията, свързани с Европредседателството.

Тъй като поради английския референдум за излизане от Европейския съюз то се измести с половин година, залата не беше подготвена за председателството. По-късно стана ясно, че евентуално съвещанията там ще стартират този септември, само че срокът беше продължен още.

 Снимка 381359
Източник:

Според Николай Бациев от дирекция " Управление на собствеността " главната причина за забавянето е ремонта на бул. " Княз Александър Дондуков ".

Вече е ясно обаче, че " Света София " ще бъде изцяло актуализирана, а депутатските банки ще бъдат снабдени със зарядни за таблет и телефон.

 Снимка 381363
Източник:

Предвидено е място за ВИП посетители, като са обезпечени и две обособени зони за медиите.

" Предстои монтаж на климатични системи и пожароизвестяваща система. Запазени са старите архитектурни детайли ", показва Бациев, представен от News.bg.

 Снимка 381360
Източник:

Депутатите ще седят на сини столове, а този цвят е определен поради знамето на Европейски Съюз. Над тях пък ще бъде подложен стъкленият купол, който ще обезпечава непрекъсната слънчева светлина в залата.

Обмисля се депутатите да вършат изявление от място, с цел да не се губи време да излизат на трибуната. Това обаче ще наложи смяна в правилника на Народно събрание.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР