Глобалното финансово приложение, което има над 780 000 клиенти в

...
Глобалното финансово приложение, което има над 780 000 клиенти в
Коментари Харесай

Над $1 трилион загуби: Измамите, които нараснаха с над 140%, според доклад нa Revolut

Глобалното финансово приложение, което има над 780 000 клиенти в България разгласи публикуването на първия си " за финансовите закононарушения и сигурността на потребителите ", съдържащ извънредни данни за измамите. Проучването се основава на обширни вътрешни проучвания и разбор на данни и хвърля светлина върху възходящата промишленост с измами.

" Revolut възнамерява непрекъснато да преразглежда тези данни, с цел да следи пейзажа на измамите ", оповестяват от компанията.

Докладът на Revolut разкрива възходящата опасност от измами, които предизвикват загуби надхвърлящи $1 трилион в международен мащаб през 2022 година, съгласно GASA (Global Anti-Scam Alliance & ScamAdviser, Global State of Scams report). Данните на Revolut демонстрират, че това събитие продължава да нараства през 2023-а. Измамният пейзаж се отличава с подсилване на техниките за измами, които целят да извлекат поверителни данни за сметки и персонална информация за финансова полза.

" Финансовите нарушители усилиха напъните си посредством потребление на комплицирани тактики като лъжливи уеб страници, удължени платежни вериги и офанзиви посредством обществено инженерство, с цел да примамят жертви ", установяват от Revolut. 

Според отчета са нарснали измамите за работа, както и капиталовите измами. Повечето от тях оферират Биткойн или други капиталови благоприятни условия, свързани с криптовалути. Често таргетът са младежи. поред проучването схемите при покупките остават най-популярният тип измами във всички страни, като съставляват 63% от всички докладвани такива закононарушения през 2023-а, само че са по-малко от 15 на 100 от цялата стойност на загубите.
 От стартъп до еднорог: Възходът на Revolut
От стартъп до еднорог: Възходът на Revolut

Компанията възнамерява да стартира да предлага депозити
Измами за работа - 1200% ръст Инвестиционни измами - 142% ръст Схеми при покупка - 63% от всички престъпления 
Мястото на България

Страната ни е измежду европейските страни с по-малко случаи на измами предходната година. България се класира на 29-о място по брой жертви на машинация на 1000 клиента. Измамите с наеми са най-често срещаният тип измами у нас.

Българските консуматори на финансовото приложение с над 40 милиона клиенти по целия свят не престават да се усилват. Както Money.bg писа, от 25 март тази година всички клиенти на Revolut в странатас устройства, съвместими с eSIM, към този момент имат достъп до eSIM, без значение от проекта си. След като бъде конфигурирана, клиентите ще могат да зареждат данни, където и да отидат, без да е нужна физическа SIM карта.

Свързването на eSIM дава опция на клиентите да употребяват приложението Revolut, без да изразходват лимита си за мобилни данни - тъй че, в случай че клиент на Revolut дойде в страна, в която няма достъп до данни, той към момента може да получи достъп до приложението Revolut и да употребява всички артикули и функционалности, в това число да зарежда данните си.

С инсталирането на eSIM посредством приложението на Revolut клиентите с проект Ultra ще получат достъп до 3 GB мобилни данни за потребление в международен мащаб, с настоящо възобновяване всеки месец. Клиентите в България, които конфигурират новата си eSIM до 1 май 2024 година, ще могат да се възползват от начална оферта от 100 МВ световни данни гратис. След приключването на 7-дневния експериментален интервал ценообразуването на eSIM проектите за данни ще варира според от проекта.

През последните години разноските за потребление на мобилни данни в чужбина се усилиха. Повечето мобилни мрежи в Европейски Съюз към този момент не разрешават на потребителите си да употребяват " роуминг като вкъщи " в Обединеното кралство, а таксите за данни в останалата част на света съвсем постоянно са отвън общоприетите изгоди.
 Revolut пуска мобилна услуга за данни в България
Revolut навлезе в бизнеса с мобилни услуги за данни в България

Какво съставлява eSIM?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР