Нова Зеландия осъжда извършеното от саудитски агенти убийство на журналиста

...
Нова Зеландия осъжда извършеното от саудитски агенти убийство на журналиста
Коментари Харесай

Нова Зеландия няма да участва в саудитски инвестиционен форум заради смъртта на Кашоги

Нова Зеландия осъжда осъщественото от саудитски сътрудници ликвидиране на журналиста Джамал Кашоги и няма да взе участие в капиталов конгрес в Саудитска Арабия, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на министъра на търговията и икономическото развиване Дейвид Паркър.

Нито един представител на Нова Зеландия няма да посети капиталовия конгрес в саудитската столица Рияд, прочут като " пустинния Давос ". Критично настроеният към саудитските управляващи Кашоги е починал в саудитското консулство в Истанбул, оповестиха през вчерашния ден саудитски държавни медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Външният министър Уинстън Питърс удостовери, че Уелингтън ще се въздържи от присъединяване, съобщи ТАСС, цитирайки негово изказване на уеб страницата на държавното управление. " Признанието беше извънредно значимо, само че осъществяването на ликвидиране от длъжностни лица провокира безпокойствие. Много въпроси остават без отговор ", акцентира Питърс.

" С неспокойствие чакаме резултатите на провежданото от Турция следствие и призоваваме Саудитска Арабия да извърши отговорностите си за намерено присъединяване в него ", прибавя той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР