Нов видеозапис с ръководителя на руската наемническа групировка Вагнер“ Евгений

...
Нов видеозапис с ръководителя на руската наемническа групировка Вагнер“ Евгений
Коментари Харесай

Пригожин преди катастрофата: За тези, които ме обсъждат – всичко е наред!

Нов видеозапис с ръководителя на съветската наемническа формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин беше оповестен в интернет.

От фрагментите, които най-вероятно са снимани няколко дни преди гибелта му,  става ясно, че той се намира в Африка, прецизира Reuters.

„ За тези, които разискват дали съм жив или не, по какъв начин се оправям – сега е уикенд, втората половина на август 2023 година, аз съм в Африка “, споделя Пригожин в късото видео, оповестено от канала Grey Zone Telegram, който е обвързван с „ Вагнер “.

„ Така че за хората, които обичат да разискват премахването ми, персоналния ми живот, какъв брой спечелвам или каквото и да е друго – всичко е наред “, добавя той с махване на ръка.



Reuters не съумява да разпознава местоположението или датата на видеото, което е снимано в движещ се автомобил.

Камуфлажното облекло и шапката на Пригожин, както и часовникът на дясната му ръка, съответстват с външния му тип във видеоклип, оповестен на 21 август, за който той също твърди, че е сниман в Африка.

Препратката към " уикенда " значи, че последният клип би трябвало да е бил изработен на 19 или 20 август, единствено дни преди той и други високопоставени фигури и бодигардове на „ Вагнер “ да загинат в самолетна злополука северно от Москва на 23 август.

Коментаритевъв видеото отразяват осъзнаването на Пригожин за рисковете за живота му.

Кремъл отхвърли като " безспорна неистина " догатките на международни наблюдаващи и локални анализатори, че президентът Владимир Путин е наредил Пригожин да бъде погубен за възмездие след протеста на „ Вагнер “.

Във вторник Пригожин беше заровен в Пороховското гробище в родния си град Санкт Петербург. Путин не участва на церемонията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР