Нов скандал се разигра в пленарната зала на парламента. Депутатът

...
Нов скандал се разигра в пленарната зала на парламента. Депутатът
Коментари Харесай

Скандал между ДПС и Валери Симеонов в парламента


Нов скандал се разигра в пленарната зала на Народното събрание. Депутатът от парламентарната група на Движение за права и свободи Рамадан Аталай бе отхвърлен за едно съвещание. Санкцията му бе наложена от заместник-председателя на Народното събрание Валери Симеонов по тази причина, че не напусна парламентарната естрада и му бе отнета думата, съобщи БНР.

Поводът за случилото се стана второто четене на Закона за пчеларството, посредством който с преходните разпореждания се трансформира собствеността на язовир „ Овчарица “. Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се опълчиха на метода, по който това се прави.

Депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай разяснява: „ Колегите, които излязоха на трибуната, се пробват да обяснят за какво и защо оферират в закона за пчеларството изменение и допълнение в закона за водите, което визира едно енергийно дружество. Няма по какъв начин без мнение на министерството на енергетиката да се промени статута на един язовир, който се употребява за изстудяване на държавната топлоелектрическа централа ТЕЦ-2 “.

От Движение за права и свободи реагираха остро на наложеното наказване на депутата Рамадан Аталай.

Колегата му Джейхан Ибрямов съобщи, че Валери Симеонов е превишил своите пълномощия.

От Движение за права и свободи още веднъж припомниха, че упорстват за оставката на заместник-председателя на Народното събрание: „ Станахме очевидци на едно некадърно, неспособно управление на съвещание на Народно събрание, без нарушение да бъде осъден депутат, който се изрича всъщност по законопроект, даже цитирайки думи на депутат, който се е изказал преди него. Ние не инцидентно сме призовавали, че хора, които не умеят да водят съвещание на Народно събрание и са некомпетентни, не би трябвало да заемат такива постове. Трябва да бъдат отстранени и по тази причина сме поискали и оставката на съответния заместник-председател на Народно събрание “, безапелационен бе Ибрямов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР