Нов график за движение на влаковете, изготвен от Български държавни

...
Нов график за движение на влаковете, изготвен от Български държавни
Коментари Харесай

БДЖ пуска нов график за движение на влаковете

Нов график за придвижване на влаковете, направен от Български държавни железници (БДЖ), влиза в действие от на следващия ден, 11 декември, оповестиха от сдружението.

Ще бъде продължен маршрутът на утринния трен от Кърджали за Димитровград, който към този момент ще пътува до Пловдив и следобяд назад от Пловдив за Кърджали. Удължава се маршрутът и на утринния трен от Велинград до Септември, който към този момент ще отпътува от гара Аврамово за възстановяване на обслужването във високопланинския район.
-->
Ще бъде възобновено придвижването и на дневния трен по теснолинейката от Септември за Велинград и Аврамово, който ще има комфортни връзки от и за София, Пловдив, Пазарджик и други. Нови два районни влака ще пътуват сред Самуил и Исперих, посредством които ще се даде опция за комфортно вечерно пътешестване от посоки Русе, Варна и други до общинския център Исперих.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през идващия летен сезон е планувано да се движат нощни влакове сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление.

С новия график е планувано придвижването и на 14 интернационалните бързи влака (2 от тях ще се движат единствено през летния сезон).

Запазва се всекидневното придвижване на влаковете сред България и Турция с нощния трен по маршрут София - Халкали - София, както и директните вагони сред Букурещ и Халкали, влаковете сред България и Сърбия с пътешестване сред София и първия граничен град Димитровград на територията на Сърбия, както и влаковете сред България и Румъния посредством интернационалната връзка по направлението София - Букурещ със утринния трен София - Варна с директни вагони за Русе и следобедният трен Русе - София с връзка в гара Русе за и от Букурещ.

През летния интервал е планувано да пътува и пряк вагон по направлението Варна - Горна Оряховица - Букурещ - Горна Оряховица - Варна. Другата опция за интернационална връзка сред България и Румъния е по направлението София - Крайова, която се реализира в гара Видин със утринния трен София - Видин и обедния Видин - София.

При правенето на новата транспортна скица, БДЖ всяка година съгласува придвижването на бързите и пътническите влакове с регионалните и общинските администрации по места, прецизират от компанията.

Проектът на графика беше оповестен за публично разискване през септември, с цел да могат клиентите на БДЖ да се срещнат с оферти вид за разписанието на влаковете през идната година и да имат задоволително време да реагират с аргументирани оферти към превозвача и съответните регионални и общински управляващи. Това се прави за възстановяване на транспортното обслужване на популацията, по тази причина и огромна част от направените промени в разписанието на влаковете са съобразени с постъпили оферти от тяхна страна, допълват от БДЖ.

През идната година ще се резервира размерът на транспортите, заложен в подписания контракт с страната за осъществяване на публични транспортни услуги. Превозът на пасажери ще се прави с общо 575 влака, от които: 86 бързи влака (6 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 127 пътнически влака и 362 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата или избрани интервали от годината. 

Подробна информация за новия График за придвижване на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от чиновниците на гишетата „ Информация ” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението: www.bdz.bg.

Преди дни от БДЖ оповестиха, че специфичен Коледен трен ще пътува на 17 и на 18 декември по маршрута София до Банкя и назад. Празничната комбинация ще бъде формирана от три украсени вагона и ще потегли от Централна гара София в 11:10 часа. В Банкя влакът ще дойде в 11:38 часа, където пътуващите могат да се пренесат от една коледна атмосфера в друга, като посетят коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният трен ще тръгне от гара Банкя назад към Централна гара София в 14:00 часа, където ще дойде в 14:28 часа.

Специален коледен трен на БДЖ ще пътува на 17 и 18 декември и по част от маршрута на теснолинейката. Влакът ще се движи и в двете направления: от Септември до Велинград и от Велинград до Септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР