Нов флагмански безогледален фотоапарат представи Panasonic. Lumix G9 идва с

...
Нов флагмански безогледален фотоапарат представи Panasonic. Lumix G9 идва с
Коментари Харесай

Lumix G9 е фотоапарат за снимане сред природата



Нов флагмански безогледален фотоапарат показа Panasonic. Lumix G9 идва с 20,3-мегапикселов Digital Live MOS датчик, с размер Micro Four Thirds и без нискочестотен филтър. Камерата може да снима с до 20 фрагмента в секунда в режим continuous AF (т.е. с фокусиране преди всеки кадър) и с до 60 фрагмента при еднократно фокусиране.

Lumix G9 предлага и функционалност за приемане 80-мегапискелови фотоси посредством изместване на датчика след всеки кадър. Изображенията се образуват от четири фрагмента, което прави функционалността подобаваща за неподвижни обекти.

Според Panasonic 5-осевият стабилизатор на облика в тялото на LUMIX G9 е доста усъвършенстван, с помощта на което скоростта на пандиза може да бъде понижена с до 6,5 стъпки. Това е реализирано посредством по-точно пресмятане и анализиране на заклащането при разнообразни условия на снимане, като се употребява информация за ъгловата скорост и придвижването, получена освен от жиросензора, само че и от заснемащия датчик, както датчика за ускоряване.

В композиция с вгражданата в обективи 2-осева стабилизация се реализира комбинираната така наречен Dual I.S.2 (второ потомство 5-осев двоен стабилизатор на образа). Според компанията функционалността е доста потребна при потребление на телеобектив и при неподходящи обстановки, като да вземем за пример снимане през нощта или от ръка.

Също по този начин, съгласно разработчиците, Lumix G9 е с най-големия в своя клас визьор с висока степен на нарастване от почти 1.66x (0.83x приравнено към 35mm фотоапарат). Образът в него не се затъмнява снимане в серия. Предвиден е и нощен режим. Благодарение на потреблението на OLED технологията, при визьора е реализиран равен облик с периодичност 120 фрагмента в с екинда и минимално забавяне от под 0,005 секунди.

От Panasonic маркетират апарата като подобаващ за снимане в дивата природа. Затова е поработено и върху неговата резистентност. Новият Lumix има предно и задно шаси, отлети от магнезиева сплав. Също по този начин той е резистентен освен на водни пръски и прахуляк, само че и на ниски температури до -10 градуса.

Lumix G9 предлага Bluetooth и Wi-Fi съгласуваност за неотложно шерване на изображения. Поддръжката на Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава опция за непрекъсната връзка със смарт телефон или таблет с минимална консумация на сила.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР