С гласовете на ПП-ДБ, БСП, Възраждане и ИТН парламентът гласува

...
С гласовете на ПП-ДБ, БСП, Възраждане и ИТН парламентът гласува
Коментари Харесай

Политолози: Свалянето на Росен Желязков е опит за надмощие

С гласовете на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ Народното събрание гласоподава отстраняването на Росен Желязков. Това гласоподаване против ръководителя на Народно събрание демонстрира, че е налице ново парламентарно мнозинсто.

“Това е индикация, която досегашният сътрудник дава, че към този момент няма да поддържа кабинета. Това са едни функционални знаци, които удрят ръководителя на Народното събрание, само че действително видяно са ориентирани към ръководещите " съобщи политологът проф. Румяна Коларова.

Според Коларова дейностите на ПП-ДБ демонстрират ирационалност.

Политоголът Георги Киряков сподели пред Bulgaria ON AIR, че е мъчно да се разбере какви са целевите претекстове на партиите. “Това не е част от законодателните начинания, които всяка една партия има. В момента се пропущат гласуването на голям брой закони, по тази причина не разбирам тези претекстове на партиите в този момент да показват някаква мощ и някакви благоприятни условия или нови обединения, един ден преди края на това Народно заседание ", сподели политологът.

Според него по-добър знак към електората на партиите би било гласуването на някои от четирите значими закона за обществото, които бяха част от процедурата на Народното събрание. " Парламента може да даде предизборна поръчка или по един градивен метод, или по деструктивен метод. Не мога да схвана за какво избраха деструктивния. Да бяха дали своят вот един от тези закони. Не мисля, че е належащо да се гласоподават всичките, само че един да бяха дали своят вот, щяха да дадат положителен сигнал към гласоподавателите си ", добави проф. Коларова.

Според анализаторите отлагането на либерализацията на тока с една година, както и гласуването на пари за " Мини Марица-Изток " е част от стратегическа предизборна акция на партиите. Според Киряков и Коларова не е значимо какво ще стане след изборите, тъй като значително е ясно, че ще би трябвало да се направи коалиция. Важно е какво ще се случи в този месец и малко преди самите избори.

" За страдание, това, което виждам, не ме прави оптимист. За следващ път обществото ще съучаства като аудитория на сеира или цирка, който партиите ни оферират. Вчера беше подобен вид зрелище ", разяснява още Киряков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР