Нони (Morinda citrifolia) е растение, което расте на тихоокеанските острови.

...
Нони (Morinda citrifolia) е растение, което расте на тихоокеанските острови.
Коментари Харесай

Ползите от Нони

Нони (Morinda citrifolia) е растение, което пораства на тихоокеанските острови. Последните години известността му в България пораства непрекъснато поради неговите изключителни и неоспорими потребни качества.

То е постоянно зелено дърво, което стига до 8 м височина. Дървото се среща в южната част на Тихия океан. Плодовете му са с размера на картоф.

Той е мощен антиоксидант, прочут от повече от 2000 години. Някои го назовават Кралица на плодовете и античен аспирин поради изключителните му благоприятни условия за отбрана на имунната система. Има отлични имуностимулиращи и кардиотонични свойства. Подпомага храносмилателната система и паметта.

Нони възстановява инсулина и равнището на захарта, а също по този начин поддържа в оптимално положение и кръвното налягане. Предпазва от разнообразни типове рак, защото съдържа веществото дамнакантал. Плодът съдържа 18 разнообразни аминокиселини и ензими, задоволяващи дневните потребности на организма.

В екстракта от Нони се съдържат витамин А и С, витамин В3 и минералите желязо, калий, натрий, манган и магнезий. Витамините и минералите дружно спомагат за битката на организма с всевъзможни болести, като също по този начин са идеална зашита на организма срещу тях.

 Плод Нони

Веществата, които се съдържат в това растение, възстановяват клетъчните процеси и усилват способността на клетките да регенерират. Така да вземем за пример проксеронинът и ксеронинът усилват отделянето на ендрофин, който потиска болката и усъвършенства общото положение.

Нони усилва качества на организма да се бори против всевъзможен тип вируси и бактерии, което го прави извънредно скъп през зимните месеци. Това растение е бранител на имунната система и има антиалергично деяние.

Растението може да се употребява при разнообразни заболявания като артрит, кисти, инсулт, менструални проблеми, неплодородие, тумори, проблеми с нервната система, контролиране на тежестта, хепатит, астма, синузит, кашлица, бронхит, при проблеми с бъбреците, сърцето, при рак, високо кръвно и още доста много други.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР