Ноктите съдържат кератин, протеин, който също се съдържа в косата

...
Ноктите съдържат кератин, протеин, който също се съдържа в косата
Коментари Харесай

Как да се грижим за ноктите, за да бъдат красиви и здрави

Ноктите съдържат кератин, протеин, който също се съдържа в косата и кожата ви. Въпреки че този протеин служи за отбрана на ноктите от увреждане, самият кератин също може да се повреди. Така че ключът към мощните и здрави нокти се крие в ежедневната грижа за ноктите, която ще помогне за отбраната на кератина.

Ако ноктите ви са податливи на чупене и увреждане, повода за това може да е:

•             Възраст

•             Дефицит на желязо

•             Магнезиев недостиг

•             Дефицит на витамин В

•             Прекомерна приложимост на лак за нокти или акрил

•             Постоянно намокряне и изсушаване на ноктите

•             Прекомерно излагане на влага или химикали

Топ 10 съвета за грижа за ноктите

1.            Овлажнявайте ноктите.

Точно като кожата, ноктите ви се нуждаят от влага, с цел да останат здрави. Можете да овлажнявате с вазелин, витамин Е или крем за кожички. Втрийте ги в ноктите и кожичките си за най-хубави резултати.

2.            Оставете кожичките си на мира.

Те служат за отбрана на ноктите ви от бактерии, тъй че е най-добре да избягвате рязането им.

3.            Бъдете нежни

Когато пилите ноктите си или махате лака, би трябвало да сте нежни. Отлепването на лака може да накъса ноктите ви на пластове, което ги кара да отслабнат. И когато пилите ноктите си, не забравяйте да го извършите в една посока. Рязкото придвижване напред-назад може да аргументи в допълнение увреждане на ноктите ви.

4.            Поддържайте хигиена

Здравите нокти са чистите нокти. За добра хигиена на ноктите поддържайте долната част на ноктите си чиста, като ги изтъркате със сапун и вода.

5.            Поддържайте ноктите си сухи и чисти

Въпреки че е значимо да поддържате влагата в ноктите си, непрекъснатото им мокрене може да аргументи увреждане.
 Ето по какъв начин да възстановите ноктите си от гел лака Ето по какъв начин да възстановите ноктите си от гел лака
Създаването на гел лак сътвори чувство в света на хубостта и стила. Всеки представител на " красивата половина ", който желае да наподобява...

6.            Избягвайте грубите лакове

Ако в действителност желаете здрави нокти, може да се наложи да оставите лака за нокти за известно време. Много лакове отстраняват тънкия предпазен пласт на ноктите, което може да докара до по-слаб нокът.

7.            Използвайте първокачествен почистващ препарат

Въпреки че ацетонът може да изсуши ноктите, най-добре е да употребявате 100% ацетон вместо други общоприети лакочистители. Ацетонът е най-лесният и бърз метод да изтриете остарелия лак.

8.            Опитайте естествени лекувания за подсилване на ноктите
 Погледнете ноктите си и ще разберете дали сте застрашени от инфаркт Погледнете ноктите си и ще разберете дали сте застрашени от инфаркт
Инфарктът се смята за най-коварното положение на сърдечно-съдовата система. Но застойната сърдечна непълнота е по-малко толкоз о...

Един от най-хубавите витамини за ноктите е витамин Е. Проучванията демонстрират, че той оказва помощ за подсилване на здравето на ноктите, като предотвратява пожълтяването, напукването и беленето на ноктите. Други неща, които да приложите върху ноктите си, с цел да ги подобрите, са кокосово масло, ябълков оцет, масло от жожоба, бадемово масло или зехтин.

9.            Яжте добре

Много храни съдържат витамини и минерали, поддържащи ноктите, само че тези, от които ще извлечете най-голяма изгода са тъмнозелени листни зеленчуци, киноа, ядки и черен фасул.

10.          Не използвайте ноктите си като принадлежности

Не се изкушавайте да употребявате ноктите си, с цел да надраскате или повдигнете нещо, като стикер или лепенка на кенче. Може да окаже напън върху най-слабата част на ноктите ви и да докара до строшаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР