Nokian Tyres се превърна в поредната международна компания, която обяви,

...
Nokian Tyres се превърна в поредната международна компания, която обяви,
Коментари Харесай

Nokian е поредната компания, която напуска Русия

Nokian Tyres се трансформира в следващата интернационална компания, която разгласи, че продава бизнеса си в Русия и прекратява активността си в страната.

Nokian Tyres продава бизнеса си в Русия на Tatneft PJSC, като последната стъпка преди завършването на договорката е утвърждението на съветските регулаторни органи. От компанията споделят, че това крие съществени неясноти във връзка с приключването й.

Nokian Tyres участва публично на съветския пазар от 2005 година, а през 2021 година, почти 80% от гумите за леки коли на компанията са били създадени в Русия, а бизнес зоните Русия и Азия съставлява към 20% от чистите продажби на компанията.

От компанията предизвестяват, че вследствие на прекратяването на доставките на гуми от Русия ще има неподходящо влияние върху продажбите, изключително в Централна Европа през идващите две до три години.

За да подсигури доставките на своите артикули, Nokian Tyres продължава да усилва потенциала на своите фабрики във Финландия и в Съединени американски щати, и продължава с вложенията в нови благоприятни условия за доставка в Европа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР