BMW сега изпраща спортното купе M4 на пътя като специален

...
BMW сега изпраща спортното купе M4 на пътя като специален
Коментари Харесай

MW M4 CS: състезател и в ежедневието

BMW в този момент изпраща спортното купе M4 на пътя като специфичен модел CS. Със задвижване на всички колела и 550 к.с. четириместният автомобил на цена от 160 000 евро би трябвало да донесе гореща скорост за всеки пътен мотив. Позициониран сред BMW M4 Competition Coupe и специфичния модел BMW M4 CSL, M4 CS може да бъде разпознат по бъбрековидна BMW решетка без рамки с червени контурни линии и поразителни жълти фарове. Както при M4 CSL, който е стеснен до 1000 бройки, задните светлини работят с лазерна светлинна технология.

Обширните ограничения за олекотяване на структурата, по-специално потреблението на съставни елементи, направени от пластмаса, подсилена с въглеродни нишки (CFRP), съумяха да понижат тежестта на M4 CS с към 20 кг спрямо BMW M4 Competition Coupe. В допълнение към покрива, капака, предният сплитер, предните въздухозаборници, капаците на външните огледала, задният дифузьор и задният спойлер също са направени от олекотен високотехнологичен материал.

За да се усъвършенства тежестта на интериора, централната подпора, лостовете за промяна на скоростите на кормилото и вътрешната обшивка са направени от CFRP. Специалният модел е общоприетоо оборудван и със седалки вид M Carbon. В допълнение, тежестта на изпускателната система на новото BMW M4 CS е понижено с повече от четири кг посредством потреблението на титаниев заден ауспух.

Две нови специфични лакови покрития BMW Individual в Riviera Blue и Frozen Isle of Man Green Metallic се оферират извънредно за най-новия специфичен модел от BMW M GmbH.

Вътре седалките вид кофа и общоприетият волан " M " Alcantara в дизайн с три спици с плосък борд в долната част и алена централна маркировка в позицията на дванадесет часа, както и лостчетата за промяна на скоростите са предопределени да донесат атмосфера на моторни спортове в пилотската кабина.

„ M “-специфичните екрани на извития екран на BMW, който е накривен към лидера с 12,3-инчов информативен екран зад кормилото и надзорен екран с диагонал на екрана от 14,9 инча, са предопределени да ви оказват помощ да се концентрирате върху това, което е протичащи се на пътя.

BMW iDrive е основан на BMW Operating System 8.5. Специфичният за " M " бутон за конфигурация на централната подпора разрешава настройки за мотора, шасито, кормилното ръководство, спирачната система и " M xDrive ". Системата “M Drive ” Professional е постоянно на борда. Тя включва функционалности, усъвършенствани за спортна писта, като " M Drift Analyzer ", който прави оценка и документира дрифт маневрите, и " M Laptimer ", който дава подробни данни за надпреварата.Десетстепенният надзор на сцеплението „ M Traction Control “ също е общоприет. BMW Drive Recorder се предлага като алтернатива.

M4 CS се задвижва от редови, шестцилиндров мотор с турбо технология " M TwinPower " и високооборотни характерности. 3,0-литровият мотор обезпечава оптималната мощ от 405 кВт/550 к.с. и предлага оптимален въртящ миг от 650 Нютонметра сред 2750 и 5950/мин. Оборудван с изменчивото задвижване на четирите колела „ M xDrive “ и осемстепенна трансмисия „ M Steptronic “, M4 CS спринтира от място до 100 км/ч за 3,4 секунди. Максималната скорост е електронно лимитирана на 302 км/ч.

Мощността на мотора е съпроводена от характерен тон от двупоточната изпускателна система с електрически ръководени клапи, усъвършенстван за тежестта титаниев заден ауспух и два чифта накрайници на ауспуха, боядисани в матово черно, които са типични за M.

M комбинирана спирачна система със спирачни апарати, боядисани в алено или черно, е общоприета на борда. Спирачните апарати на опционалната карбоново-керамична спирачна система M могат да бъдат боядисани в алено или матово злато. Новото BMW M4 CS е фабрично оборудвано и с ковани M алуминиеви джанти с извънреден дизайн на V-спици, които се оферират или в матово златно бронзово, или в матово черно.

BMW M4 CS ще се създава в завода на BMW Динголфинг от юли 2024 година, като поръчките са вероятни от края на май.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР