Alfa Romeo представя новата лимитирана специална серия Giulia и Stelvio

...
Alfa Romeo представя новата лимитирана специална серия Giulia и Stelvio
Коментари Харесай

Quadrifoglio Super Sport - специална лимитирана серия в чест на първата победа в Mille Miglia

Alfa Romeo показва новата лимитирана специфична серия Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport - нова глава в запаметяващата се история на признака на благородния италиански спорт, който от основаването си през 1923 година показва непрекъснат блян към техническо съвършенство, прилагано в спортни и серийни коли.

Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport са лимитирана серия, единствено в 275 бройки за Giulia и 175 за Stelvio, която ще се продава в международен мащаб. Ще бъдат създадени общо 450 автомобила - посланици на емблематичния състезателен дух, техническа непорочност и технология, които постоянно са позиционирали тези два автомобила на върха в съответните им сегменти във връзка с ръководство и съответствие мощност/тегло, за неповторим, пряк и завладяващо шофиране като същинско Alfa Romeo.

Почит към 6C 1500 Super Sport и именитата победа в Mille Miglia през 1928 година

След достойното класиране на RL в първото издание на „ най-красивото съревнование в света “, през 1928 година 6C 1500 Super Sport (Mille Miglia Speciale), ръководен от Джузепе Кампари и Джулио Рампони, господства в Mille Miglia, което се организира сред 31 март и 1 Април. След маратон от 1621 км, единствено 40 от 82-те стартирали автомобила доближат финалната линия, водени от аеродинамичния Zagato spider, който приключва надпреварата за 19 часа, 14 минути и 5 секунди със междинна скорост от 84,128 км/ч.

За Alfa Romeo това е първата от поредност от 11 победи в Mille Miglia, връх, който ще остане непостижим. Но това е и първата огромна победа за новия 6C 1500, предшественика на ново потомство Alfa Romeo, проектирано от Виторио Джано.

Alfa Romeo Centro Stile премисля Quadrifoglio
За да направи тази специфична лимитирана серия изцяло неповторима и да отпразнува неразривната връзка със света на надпреварите, Alfa Romeo Centro Stile работи върху нова интерпретация на Quadrifoglio - знак, който от дълго време разпознава най-екстремното показване в гамата. За първи път в над 100- годишната история на Quadrifoglio, белият декор на триъгълника, който обичайно рамкира зелената четирилистна детелина с изострен контрастност, отстъпва място на черното, цвят, който придава спомагателна храброст и стабилност на емблематичния знак. Миналата година, за своята стогодишнина, логото на Quadrifoglio беше украсено със златна рамка и датите (1923 -2023), които ознаменуват един век на пристрастеност към спорта, представянето и надпреварите.

Характеристики на специфичната лимитирана серия Quadrifoglio “Super Sport ”
Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport са резултат от вековно търсене на техническо съвършенство, прилагано в спортни и серийни коли. 2,9-литровият V6 мотор доставя 520 к.с. и е смесен с машинален диференциал с лимитирано превъртане. Като резултат на характерната конфигурация, идваща от дизайнерския опит с Giulia GTA, това значимо техническо решение способства за
подобряване на държанието и сцеплението на автомобила, посредством усъвършенстване на прехвърлянето на въртящия миг и увеличение на стабилността, пъргавината и скоростта в завои.

Мощната характерност в очебийно спортния екстериор включва новото лого Quadrifoglio с черен декор и необятно публикувано потребление на въглерод, забележим на покрива (опция единствено за Giulia), във „ V “- образния щит и на огледалата за назад виждане. Полираните спортни джанти с 5 отвора, 19 " за Giulia и 21 " за Stelvio, се допълват от нови, супер спортни черни спирачни апарати. Серията се предлага в следните цветове - трислоен Rosso Etna, металик Nero Vulcano и Bianco Alfa (само Giulia). Визията включва „ 3+3 “ фарове, с нови адаптивни Full-LED матрични светлини с антирефлекс и адаптивни дълги светлини за оптимално осветление при всевъзможни условия. Всичко това подсигурява икономисване на сила, доста усъвършенстване на сигурността и понижаване на напрежението в очите.

Същите спортни характерности могат да бъдат открити в интериора, където 3D детайлът от червен въглерод дебютира в таблото, централния тунел и панелите на вратите. Предните облегалки за глава са украсени с бродерия на логото " Super Sport " в алено и следващия номер на автомобила в черно разграничават колите като част от извънредната лимитирана серия. Воланът е тапициран с композиция от кожа и Alcantara с черни шевове и карбонови акценти.

Най-добрата в класа динамичност на шофиране, резултат от удивителната лекост, реализирана с потреблението на ултра леки материали като алуминий за мотора и въглерод за трансмисионния вал, предния похлупак, спойлера и страничните прагове. В Giulia аеродинамиката остава дейна с предния карбонов сплитер - когато е задействан, той управлява качеството на въздушния поток под автомобила, с цел да усили стабилността и продуктивността. И най-после, само че не на последно място, изпускателната система Akrapovič (предлага се като спомагателна екстра) с непогрешимия ѝ тон.

От изключителна хармония до технология и бордова съгласуваност, които по формулировка са там, с цел да обезпечат типичното преживяване при шофиране на Alfa Romeo. Таблото изпъква с исторически " телескопичен " дизайн, включващ изцяло дигитален 12,3 " TFT екран за достъп до всички данни на автомобила и конфигуриране на технологиите за самостоятелно шофиране. В Quadrifoglio, в допълнение към трите образни оформления, налични в гамата на Alfa Romeo – Evolved, Relax и Heritage, се предлага и изключителната настройка „ Race “.

Оформлението „ Race “ сплотява на централния екран цялата значима информация, която всеки лидер желае да държи под надзор - оборотомер, скоростомер и знак за превключване на предавките при ръчно шофиране. Оформлението може да бъде персонализирано посредством слагане на спомагателна информация в страничните ленти, в това число моментна статистика на продуктивността.

И Giulia, и Stelvio Quadrifoglio Super Sport са оборудвани с равномерен и подсъзнателен интерфейс човек-машина (HMI), който обезпечава всички функционалности на автомобила на една ръка разстояние. Информационно- развлекателната система дава наличие, функционалност, както и платформата „ Alfa Connect Services “, състояща се от необятен набор от практични услуги за сигурност и комфорт.

6C 1500 Super Sport
В деня след спечелването на Световния шампионат с Tipo P2, Виторио Джано дава отговор на потребността от нов шосеен автомобил със междинен работен размер и брилянтно показване с 6C 1500, чието шаси е показано на автомобилното ревю в Париж през 1925 година под буквите NR („ Никола Ромео “). Новият автомобил е оборудван с 1487-кубиков редови 6-цилиндров мотор, който доставя 44 к.с., само че се постанова да изчака до 1927 година, с цел да влезе в произвеждане.

Автомобилът се трансформира в неотложен триумф на пазара и в надпреварите - версии с непрекъснати еволюции и нараствания на мощността се появяват постоянно и бързо, в това число в най-високата версия Super Sport с компресор и „ закрепена глава “, която работи с 84 к.с. за постигане на оптималната скорост от 155 км/ч.

През 1928 година Alfa Romeo взе участие с шест автомобила във втория манш на Mille Miglia. Пилотите са били Бруно Презенти, Атилио Маринони, Джован Батиста Гуидоти и Джузепе Кампари. Последният споделя с Джулио Рампони кокпита на 6C 1500 с буквите MMS („ Mille Miglia Speciale “), квалифициран от Джано с акцент върху неговия теглови баланс. В първата част на надпреварата опасността от трите публични Bugatti-та, ръководени от Гастоне Брили-Пери, Пиетро Бордино и Тацио Нуволари е на разположение. На контролния пункт в Рим дуото Кампари/Рампони повежда, като резервира позицията до финала в Бреша, завършвайки надпреварата преди всичко със междинна скорост от 84,128 км/ч. На върха на триумфите си в надпреварите сред 1927 и 1929 година другите версии на 6C 1500 дават на Alfa Romeo и изключителни търговски резултати - продадени са цели 1064 бройки, изцяло респектираща цифра за времето.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР