Нивото на сигурност във Франция беше повишено до максималната степен

...
Нивото на сигурност във Франция беше повишено до максималната степен
Коментари Харесай

Франция увеличи до максимално нивото на терористична заплаха

Нивото на сигурност във Франция беше нараснало до оптималната степен " терористична опасност " след нападението в учебно заведение в град Арас, където някогашен възпитаник умъртви един от учителите и рани други трима.

Тероризъм е главната версия на следствието . Нападателят, съветски жител от чеченски генезис, разпознат като Мохамед М., попада в досието на френската полиция като човек, податлив към радикализъм и симпатизирал на „ Ислямска страна “ . По случая са арестувани общо 8 души, измежду които самият нападател и по-малкият му брат, който е бил наоколо по време на офанзивата.

" Разследването е в ход. Няколко души са арестувани. Но разбирате, че на този стадий е невероятно да се даде по-голяма акуратност, без да се попречи на следствието, което се води сега ", уточни Жан-Франсоа Рикар, народен прокурор за битка с тероризма. 

Президентът Еманюел Макрон посети мястото на престъплението и прикани за национално единение. Сигурността в образователните заведения би трябвало да бъде поддържана на най-високо равнище.

" Знаем, че нашата страна е изправена пред един от най-големите опасности – от терористична опасност . Знаем, че ислямските терористи към този момент са нанасяли удари в нашата страна и ще продължат да удрят, в случай че не вземем нужните ограничения ", съобщи Ксавие Бертран – ръководител на районния съвет на О-дьо-Франс.

На площада в Арас кметът Фредерик Льотюрк оглави гала за отдаване на респект.

" Изпитваме доста горест поради случилото се, аз бях ученичка в гимназия Гамбета, познавах доста хора, които работят там, работех и с шефа на учебното заведение. Много горест за целия град и за околните на жертвите ", сподели Жули Дюпон – някогашна ученичка в гимназия Гамбета.

Заради войната на Израел против Хамас в доста европейски страни се взимат ограничения за повишение на сигурността. Има опасения за офанзиви на ислямистка основа
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР