Нивата на антитела срещу новия коронавирус са се повишили и

...
Нивата на антитела срещу новия коронавирус са се повишили и
Коментари Харесай

Откриха антитела срещу COVID-19 при пациенти 4 месеца след излекуването им |

Нивата на антитела против новия ковид са се повишили и по-късно са се задържали постоянни до четири месеца при над 90 % от пациенти, възстановили се от Covid-19, съобщи Ройтерс, базирайки се на проучване, направено в Исландия.

Предишни изследвания са открили, че равнищата на антителата спадат внезапно няколко месеца след болестта, повдигайки въпроси за трайността на имунитета, който инфекцията може да обезпечи, показва Българска телеграфна агенция.

Резултатите от актуалното проучване могат да повлияят върху рисковете от повторна болест и трайността на възможна ваксина, споделя Кари Стефансон, основен изпълнителен шеф на компанията ДиКоуд Джинетикс, която го е провела.

За да добият визия какъв брой хора в Исландия са се заразили с новия ковид и да научат повече за имунитета им след възобновяване, откривателите са отчели равнищата на антитела при над 30 000 локални поданици.

Въз основа на резултатите експертите са пресметнали, че към 1% от популацията е било инфектирано. От тази група 56 % са били с доказана от PCR тест диагноза. Други 14 % не са били публично диагностицирани, само че са били под карантина след излагане на вируса. При останалите 30 % тестванията за антитела са довели до разкриване на предходна зараза.

Сред 1215 души с доказана от PCR тест зараза, при 91 % са регистрирани равнища на антитела, които са се повишили през първите два месеца след диагнозата, след което са се задържали постоянни, оповестяват откривателите.

Резултатите, оповестени в сп. „ Ню Ингланд джърнъл ъв медисин “, са фокусирани върху хомогенно население в една страна, което значи, че откритието може да не е годно за други елементи на света с разнородни популации.

Проучването въпреки всичко демонстрира какъв брой точни могат да бъдат тестванията за антитела в определянето на действителното разпространяване на инфекцията, означават създателите му. В съпътстващ обявата коментар се показва, че остава неразбираемо дали антителата на възстановили се пациенти могат да ги предпазят от наново заразяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР