Никой не иска война, но заплахата от ядрен конфликт винаги

...
Никой не иска война, но заплахата от ядрен конфликт винаги
Коментари Харесай

Медведев: Техните ракети сочат към нас, нашите - към тях. Такъв е животът

Никой не желае война, само че опасността от нуклеарен спор постоянно съществува, тъй че би трябвало да водим виновна политика.

Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в изявление за РИА Новости.

„ Никой не желае никаква война, изключително нуклеарната война е опасност за съществуването на човешката цивилизация като цяло. В този смисъл са прави тези анализатори, които споделят, може би ненапълно цинично, че основаването на нуклеарни оръжия е предотвратило голяма брой спорове през 20-и и 21-ви век. Всъщност това е правилно ", сподели Медведев.

Според него " е явно, че опасността постоянно съществува ".

„ Като някогашен висш главнокомандващ добре съзнавам мащаба му и всички наши хора знаят, че задачите на нуклеарните оръжия на страните от НАТО са обекти на територията на нашата страна, а нашите бойни глави са ориентирани към цели, ситуирани в Европа и в Съединените американски щати. Но подобен е животът. Затова постоянно би трябвало да се мисли за това и да се води виновна политика ", сподели той.

Медведев напомни Кубинската ракетна рецесия от 1962 година, която имала „ отрезвяващ резултат върху всички – управлението на Съединените американски щати, НАТО, Съветския съюз, Варшавския контракт “.

„ Тогава в действителност имаше студена война, в този момент обстановката съгласно мен е по-лоша оттогава, тъй като по това време нашите съперници не се опитваха да доведат обстановката в Съветския съюз до точката на шупване с такава степен на гняв, “, сподели Медведев, имайки поради, че в предишното не са налагани наказания на индустрията или селското стопанство, както и персонални ограничаващи ограничения.

" Никога не е хрумвало да постанова наказания на Брежнев, Подгорни и Косигин. Те, несъмнено, схванаха, че е безсмислено, както в този момент, само че тогава най-малко имаха акъла да не вършат това. Сега всички са в неловко състояние, само че е належащо да се поддържа връзка, въпреки и единствено с цел да се предотвратят всевъзможни нежелани последствия, в това число такива ужасни, като да вземем за пример спор сред Русия и НАТО. Изглежда, че всичко е глобено, всеки е в някакъв лист ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР