Никой не иска ограничителни мерки и зелени сертификати, но ситуацията

...
Никой не иска ограничителни мерки и зелени сертификати, но ситуацията
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Заради COVID загубихме население колкото е един град като Добрич

Никой не желае ограничаващи ограничения и зелени документи, само че обстановката ги постанова. Това разяснява в предаването „ Здравей, България” по " Нова телевизия' депутатът от „ Демократична България” Ивайло Мирчев. По думите му в страната ни са наложени най-леките ограничения в Европа.

По време на митинга в сряда, при който недоволни от рестриктивните мерки, се пробваха да нахлуят в Народното събрание, Мирчев е бил вътре. Запитан дали от „ Демократична България” биха създали взаимни отстъпки в името на оцеляването на ръководещата коалиция, депутатът сподели, че в тази ситуация на става дума за това.

„ Тук става дума за държавническо мислене. Има голям проблем, с който дружно би трябвало да се оправим. На последно място в Европа сме по имунизиране. Не приказвам за наложително имунизиране. Но би трябвало да убедим хората, че техните права стартират там, където свършват нашите и обратното”, разяснява Мирчев.

„ Още при започване на рецесията се разреши на разнообразни шамани да излизат и да приказват небивалици. Пътят ни е единствено един – да се обединим като общество”, счита депутатът.

Според него от 2020 година до момента страната ни е изгубила толкоз хора колкото е популацията на един град като Добрич. България е застрашена и от тежка икономическа рецесия.

„ Какво би станало лятото, когато България продължава да е най-слабо имунизираната страна?”, попита Мирчев. „ Какво ще стане, когато един задграничен екскурзиант се чуди къде да почива лятото и види картата на България, която свети цялата в алено? А прилежащите Гърция и Турция не светят в алено. Те ще отидат там. Тогава ще има тежък стопански проблем”, счита Мирчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР