Никола Цолов ще стартира от първа редица в спринтовото състезание

...
Никола Цолов ще стартира от първа редица в спринтовото състезание
Коментари Харесай

Никола Цолов стартира от първа редица в спринтовото състезание на Монца

Никола Цолов ще започва от първа редица в спринтовото съревнование от последния уикенд за сезона на пистата " Монца " във Формула 3. Българският водач приключи 11-и в квалификацията, която беше спирана на три пъти с червен байрак и съкратена с 10 минути, което значи втора позиция на старта на следващия ден и 11-о място на решетката за неделната конкуренция.

" Успях да направя единствено една бърза обиколка и тя даже не беше задоволително добра - съобщи Цолов след финала. - Но пък веднъж шансът да проработи и в моя изгода. "

Цолов се класира за трети следващ уикенд в топ 12, които вземат участие в обърнатата стартова решетка, а още с първия си и единствен опит записа пето време, по-късно слезе до 11-ото място.

Трите спирания бяха поради произшествия и излитания от трасето, като последното - на Оливър Гьоте. Инцидентът с него на втория завой " Лесмо " постави завършек на сесията. Резултатите от квалификацията осигуриха и купата за сезона на Габриеле Бортолето, който към този момент е неосъществим на върха на класирането.

Гьоте взе първото място с 1.38,909 минути, а Никола Цолов остана на малко над 0,6 секунди зад него, като още веднъж беше най-бърз от тримата водачи на ART Grand Prix.

Спринтовото съревнование на " Монца " стартира на следващия ден в 10:25 часа българско време.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР