Южна Корея подготвя пакет за подкрепа за инвестиции в чипове

...
Южна Корея подготвя пакет за подкрепа за инвестиции в чипове
Коментари Харесай

Южна Корея подготвя пакет от 7 млрд. долара за производство на чипове

Южна Корея приготвя пакет за поддръжка за вложения в чипове и изследвани я на стойност над 7,30 милиарда $ , сподели министърът на финансите в неделя, откакто си сложи за цел да завоюва " война " в полупроводниковата промишленост, предава " Ройтерс ".

Министърът на финансите Чой Санг-мок сподели, че държавното управление скоро ще разгласи детайлности за пакета, който е ориентиран към материалите за чипове, производителите на съоръжение и фирмите по цялата верига за доставки на полупроводници.

Програмата може да включва оферти за заеми и основаване на нов фонд, финансиран от държавни и частни финансови институции , сподели Чой на среща с ръководители на локални производители на съоръжение за чипове, според в изказване на финансовото министерство.

Южна Корея също построява център за чипове в Йонгин, южно от столицата си Сеул, който страната представя като най-големия високотехнологичен комплекс в света.

Президентът Юн Сук Йол също даде обещание да вкара данъчни облекчения за вложения и сподели, че ще вложи всички вероятни запаси в спечелването на " войната " с чипове.
 Съединени американски щати отпуска 6.4 милиарда $ на Samsung за произвеждане на чипове в Тексас
Съединени американски щати отпуска 6.4 милиарда $ на Samsung за произвеждане на чипове в Тексас

Финансирането ще подкрепи две уреди, проучвателен център и оборудване за опаковане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР