Никога няма да забравим какво направи България, за да спаси

...
Никога няма да забравим какво направи България, за да спаси
Коментари Харесай

Борисов за Нетаняху: Световен талант в политиката, който може да бъде и до камината на Тръмп, и на Червения площад до Путин

Никога няма да забравим какво направи България, с цел да избави своите Евреи. Оценяваме вашите старания в битката против антисемитизма, радикалния ислям и тероризма. Това разгласи на конференция израелският министър председател Бенямин Нетаняху преди срещата му с българския министър-председател Бойко Борисов.

" Работим и съумяваме да реализираме на доста положителни връзки сред двете страни. Днес ще имаме опция да обсъдим доста въпроси по време на нашата среща. Съдействаме си в доста области и ще обсъдим опциите за разширение на тези области ", сподели още Нетаняху.

" Българският народ в действителност е направил героизъм. Надявам се септември месец да открием два индентични паметника - в България и Израел, които ще отдадат респект към спасителите на българските евреи ", разкри българският министър председател.

" Когато пътувахме насам, им споделих на министрите, че ще видят един човек, който е международен гений в политиката - той може да бъде най-хубав другар до камината на президента Доналд Тръмп и в това време да е на парада на Червения площад до президента Владимир Путин. Има доста неща да обсъдим през днешния ден. Не постоянно връзките сред Европейски Съюз и Израел са на нужното равнище. За мен обаче Израел постоянно е бил един от най-важните фактори за мира в Близкия Изток. Ще обсъдим благоприятни условия за взаимна работа във високите технологии и то основно за военна техника - примерно дронове. Българските и израелските военни водачи упражняват дружно и това е доста сполучливо съдействие. Можем да развиваме връзки и в опазването на здравето. Нашите служби също работят чудесно в битката против тероризма. Искам да благодаря за всичко на моя другар Биби Нетаняху ", сподели още Борисов.

" Постигнали сме доста, откогато се запознахме за първи път. Нашето персонално другарство спомага за положителните връзки сред нашите две народа. И аз желая да ти благодаря ", отговори му Нетаняху.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР