Президентът на Франция Еманюел Макрон заведе китайския си колега Си

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заведе китайския си колега Си
Коментари Харесай

Дипломация на вино и френски сирена: Макрон и Си Дзинпин се забавляваха неформално в Пиренеите

Президентът на Франция Еманюел Макрон заведе китайския си сътрудник Си Цзинпин на персонална среща в далечен планински проход в Пиренеите при формалното му посещаване в Париж, доминирано от търговски разногласия и войната на Русия в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.
 
 Пиренеите БГНЕС

Макрон предложения Си в прохода Турмале край границата с Испания, където като дете гостувал на баба си . Това се счита за огледален жест, откакто предходната година Си заведе Макрон в резиденцията на шефа на провинция Гуандун, където в миналото е живял бащата на китайският президент.

Сигурността в региона на прохода Турмале беше засилена. Президентите, дружно със съпругите си Брижит Макрон и Пън Лиюен посетиха планински ресторант, където следиха осъществяване на национални танци и вечеряха локални специалитети.

Макрон подари на Си жълта фланелка на играч в Тур дьо Франс (Проходът Турмале е един от известните стадии на надпреварата – бел.ред.), вълнено одеяло , изтъкано в Пиренеите и бутилка арманяк , съобщи френският канал BFMTV.


 
 Пиренеите БГНЕС

Планинската среща последва грандиозното публично посещаване на Си в понеделник, което включваше церемониално посещаване в мавзолея на Наполеон Бонапарт и вечеря в Елисейския замък със звезди и магнати.

Си е на обиколка в Европа, целяща да съживи връзките във времена на световно напрежение. След Франция той се насочва към Сърбия и Унгария.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР