Ние продължаваме да смятаме, че ако изобщо в този парламент

...
Ние продължаваме да смятаме, че ако изобщо в този парламент
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако има шанс за правителство в този парламент, то е с втория мандат

Ние продължаваме да считаме, че в случай че въобще в този парламент има някакъв късмет, при цялата изключителна трудност на политическия ребус, да се излъчи държавно управление, от наша позиция, това е с втория мандат. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Демократична България " Христо Иванов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Иванов заяви, че към момента от Демократична България са подготвени да продължат договарянията с „ Продължаваме промяната ", които по Конституция следва да получат втория мандат за сформиране на държавно управление, или така наречен кабинет на малцинството, само че Политическа партия са тези, които би трябвало да решат дали да поемат тази отговорност.

Той акцентира, че Демократична България от дълго време има и позиция, че няма да поддържа държавно управление с мандатоносител ГЕРБ. „ Кандидатурата на проф. Габровски, колкото и той да заслужава почитание и да е респектираща фигура, не виждам по какъв начин би могла да промени тази наша позиция ", разгласи Иванов.

Компромиси от Демократична България са склонни да вършат, само че това не включва не включва поддръжка за мандат на ГЕРБ, безапелационен е той.

Иванов уточни, че има много натрупали се разграничителни линии сред политическите партии, само че не вижда предпочитание от тяхна страна да ги преодолеят, а нови избори няма да ги изтрият, единствено ще ги задълбочат. „ Все по-ясно се постанова един избирателен звук на говорене ", означи той. По думите му се влага в задълбочаване на недоверието и от страна на политическите обединения, и от страна на президента./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР