Ние не наказахме председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

...
Ние не наказахме председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.
Коментари Харесай

Поведението на Лозан Панов било на беглец от проблемите в съдебната система

Ние не наказахме ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Взехме ръководството на Съдебната палата, тъй като цялостното му държание на дезертьор от всички проблеми в правосъдната система се прояви и в стопанисването на постройката. Това съобщи пред Нова телевизия арбитър Боряна Димитрова, член на Висш съдебен съвет.

Изказването й беше във връзка отстраняването на Лозан Панов като собственик на Съдебната палата поради снимания в постройката музикален клип, в който има разголени девойки и дете с оръжие.

Димитрова уточни, че Висшият правосъден съвет е делегирал пълномощията по ръководството на правосъдните здания на ръководителите на съдилищата, като Съдебната палата в София е стопанисвана от ръководителя на Върховен касационен съд. " Висш съдебен съвет е дал на тези стопани опцията за подписване на контракти за наем, както и за снимането на продукции. В сегашния случай би следвало да бъде съгласуван и законът за културните полезности ", уточни тя.

По нейни думи през 2016-2017 година, когато е било предоставено ръководството на Съдебната палата на Лозан Панов, той персонално е сключвал договорите. След това е делегирал пълномощията си на основния секретар и зам.-председател на Върховния Върховен касационен съд. Димитрова съобщи, че от този миг нататък всички контракти, които е подписал, са недействителни заради липса на представителна власт. Според нея обаче това няма да докара до съществени проблеми по тяхното изпъление. Тя бе безапелационна, че престижът на правосъдната власт е накърнен.

" Този проблем можеше да завърши и за 15 минути, в случай че ръководителят на Върховен касационен съд беше споделил, че се извинява и не е видял наличието на клипа. Вместо това, той трансферира виновността на правосъдната защита, на основния секретар, на министъра на правораздаването, на Висш съдебен съвет, че му бил дал пример на контракт, който не бил идеален, както и на рапъра и на филмовата къща ", изясни Димитрова. /нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР