Полицията в Европа и Съединените щати е спряла сървъри, на

...
Полицията в Европа и Съединените щати е спряла сървъри, на
Коментари Харесай

Европол свали пропагандни канали на Ислямска държава

Полицията в Европа и Съединените щати е спряла сървъри, на които са ситуирани медийни канали, свързани с групировката " Ислямска страна ", " подстрекаващи към тероризъм на най-малко 30 езика ", оповестиха правоприлагащите органи на Европейски Съюз.

Властите в Испания са арестували девет " радикализирани лица ", а сървърите са били свалени в Съединени американски щати, Германия, Нидерландия и Исландия, оповестиха полицейските сили на Европейски Съюз Европол и правосъдният орган на Европейски Съюз Евроюст.

" Съвместните интервенции от тази седмица са част от продължаващите старания и непрекъснатата зоркост за справяне с онлайн терористичната агитация и връзка, в това число посредством обществените медии ", се споделя в взаимно изказване.

Сред каналите, които са били обект на офанзивите, са радиостанция, осведомителна организация и наличие в обществените медии на няколко езика.

Набезите бяха кулминационната точка на едногодишна инспекция, ориентирана към пропагандни мрежи, " като по този метод се лимитира способността на терористичните организации да набират, радикализират и активизират вербовчици онлайн "

Властите обявиха, че някои от уебсайтовете са били употребявани и за набиране на средства и съгласуване на набези, като са съдържали указания за основаване на експлозиви.

Съществува " директна връзка " сред типа на популяризираната агитация и покачвания риск от набези, съобщи пред кореспонденти Алберто Родригес Васкес от испанската полиция.

Свалянето на сървърите " лишава съперника от неговото онлайн полесражение. То предотвратява активизирането на към този момент терористични членове и радикализирането на други ", добави той./ БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР