Ние бяхме изненадани от бежанската криза. Направихме най-бързото и доброто,

...
Ние бяхме изненадани от бежанската криза. Направихме най-бързото и доброто,
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Направихме най-доброто за украинците

" Ние бяхме сюрпризирани от бежанската рецесия. Направихме най-бързото и положителното, което можехме за момента. Възможното бе бежанците да бъдат настанени в хотели, тъй като те влизаха главно от " Дуранкулак ". Най-близкото място, където можеха да бъдат настанени, бяха морските курорти. 40 лева не се даваха на бежанците. Това бе мярка, ориентирана към бизнеса, която му даде глътка въздух ", съобщи Вяра Емилова от Българска социалистическа партия в студиото на " Денят ON AIR ".

Според нея е явно за всички, че е мъчно да се вземе нещо, което един път е обещано.

" Тази мярка бе за 3 месеца. Беше казано, че по-късно ще се търсят благоприятни условия. Важно е за нас да защитим българския интерес. Условията в доста бази са положителни и са подобаващи за майки с деца, за бежанци. Не всяка база е толкоз неприятна. Изкуствено се пробва да се ескалира този проблем ", уточни социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Важно е страната да изясни на чужденците, че е до тях и ще направи всичко за потребностите им, безапелационна бе тя.

Емилова изрази мнение и за чуването на следващия ден на вицепремиера Калина Константинова.

" Утре имаме съвещание на нашата парламентарна група, когато ще уточним и въпросите, които ще бъдат заложени. Когато си на подобен пост, би трябвало деликатно да си служиш с думите, тъй като тематиката е сензитивна. Ние би трябвало да пазиме българския интерес и да създадем разлика сред туризъм и бежанска рецесия ", означи гостът в студиото.

Относно митинга на бизнеса за обществените ограничения тя посочи, че предстоят много диалози.

" Към края на юни би трябвало да влезе в Народно събрание за разискване бюджетът. Труден е разговорът в обединението. Въпреки всичко, намираме решения на проблемите ", счита социалистът.

Емилова посочи, че животът на българските жители е тежък, по тази причина от Българска социалистическа партия ще се борят за повече обществени придобивки.

" Качват се цените на тока и на питателните артикули. От есента ни чакат доста по-високи цени, по тази причина би трябвало да намерим съответните буфери в бюджета. Има няколко ограничения, които са извънредно значими и биха подкрепили елементарния български жител ", приключи събеседникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР