Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенгенското пространство,

...
Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенгенското пространство,
Коментари Харесай

Нидерландия е съгласна България да стане част от Шенгенското пространство

Нидерландия се съгласи България да се причисли към Шенгенското пространство, най-голямата в света зона, в която няма паспортни инспекции, заяви през днешния ден нидерландското министерство на правораздаването.   С това решение Нидерландия поставя завършек на дългогодишното си опълчване.   По рано през днешния ден министър председателят Николай Денков сподели пред български публицисти в Брюксел след края на двудневното съвещание на Европейския съвет, че България чака Народното събрание на Нидерландия в идващите дни да смъкна ветото за приемането на страната ни в Шенген, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.    Днес е имало съвещание на държавното управление, решението ще бъде импортирано в Народното събрание. Крайното решение, с което се подвига ветото, би трябвало да пристигна от Народното събрание на Нидерландия, разясни Денков.    Беше извървян много дълъг път, с цел да стане това допустимо, означи министър председателят. Той уточни признатите от Народното събрание закони, закриването на механизма на Европейската комисия за съдействие и инспекция, позитивните резултати от задачата у нас, в която участваха представители на Хага и Виена. Всичко това бяха верните знаци и те доведоха до това, че чакаме позитивно развиване, сподели Денков.

Той посочи, че с Австрия договарянията не престават. Обсъждаме разновидности, разменяме вероятни текстове на това по какъв начин би могло да наподобява едно решение. Докато не е контрактувано, всичко са предварителни диалози. Със сигурност, в случай че нямаше позитивно решение от Нидерландия, диалогът би бил непотребен. Това беше извънредно значимо, уточни министър председателят.
Нидерландия постоянно е казвала, че за нея е значимо да бъдат изпълнени рекомендациите, свързани с върховенството на правото, желаеха да видят резултатите от задачата, верифицирани от Европейска комисия. Има отчет, доста положителен. Решението на държавното управление на Нидерландия от през днешния ден се базира на този отчет, разясни министър-председателят.  
Посланикът на Кралство Нидерландия в Румъния Вилмейн ван Хаафтен написа в платформата Х.
" Радвам се да оповестя, че през днешния ден държавното управление на Нидерландия осведоми Народното събрание за поддръжката си за присъединението на България към Шенген. Нидерландия към този момент изрази през декември 2022 година поддръжката си за цялостното използване от Румъния на правните условия за Шенген. Моите поздравления и на двете страни за положителната работа! "
 
Happy to announce that today the???????? government informed the Parliament of its support for Schengen accession of Bulgaria. NL already expressed its support for full application of Schengen acquis to România in December 2022. My congrats to both countries for the good work done!????
— NL in Romania???????????????? / Amb Willemijn van Haaften (@NLinRomania) December 15, 2023
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР