Днес живеем в свят, изпълнен със странни, чудати, а често

...
Днес живеем в свят, изпълнен със странни, чудати, а често
Коментари Харесай

Провалена сексуална игра или убийство: Мистерията със смъртта на Гарет Уилямс от МИ6

Днес живеем в свят, изпълнен със странни, чудати, а постоянно и искрено глупави теории на конспирацията. Интернет разреши на всеки вманиачен, който носи шапка от оловно фолио, да изкаже най-мрачните си мечти и да се опита да ги трансформира във обстоятелства.

Но истината е, че живеем в свят, цялостен с същински конспирации. Олигарси, които се прострелват по няколко пъти в тила, преди да скочат от прозореца, ударни отряди, облечени като тенисисти, чай с полоний и покрити с новичок дръжки на порти, са единствено няколко образеца.

Може би най-странният от тях обаче е разказът за Гарет Уилямс. Служителят на МИ6, който се допуска, че се е самоубил в торба. 

Кой е Гарет Уилямс?

Гарет Уилямс е роден във Вали, Ангълси, Уелс. Донякъде вундеркинд в региона на математиката, той стартира да учи математика задочно в университета в Бангор още в гимназията. На 17-годишна възраст се дипломира с отлична тапия.

По-късно пази докторат в университета в Манчестър, само че се отхвърля от последвалата аспирантура в Кеймбридж. Вместо това през 2001 година постъпва на работа в GCHQ (Правителствената информационна централа на Обединеното кралство) в Челтнъм. Докато работи там, той наема една и съща стая в Престбъри, Глостършир, в продължение на съвсем десетилетие.

В месеците преди гибелта си той е възложен от GCHQ (Government Communications Headquarters-Щабът на държавните комуникации) на MI6 (Службата за външно разузнаване на Обединеното кралство) като разбивач на кодове. Твърди се, че е работил в Агенцията за национална сигурност (АНС) в Съединени американски щати и че тази работа е била ориентирана към Русия. Вестници, разполагащи с източници от разузнаването, оповестяват, че той е помагал на АНС да наблюдава интернационалните направления за пране на пари, употребявани от съветски банди. 

Уилямс изчезва през август 2010 година, когато е в годишен отпуск. Работодателите му не са уведомили полицията, когато той е напуснал работа в края на отпуска си. Едва откакто разтревожената му сестра вдигнала паника, полицията и GCHQ се задействали.

Какво се е случило с него?

В понеделник, 23 август 2010 година, полицията отива в жилището на Уилямс. Откриват голите му, разлагащи се остатъци във ваната на банята в главната спалня. Странното обаче е, че тялото му е било в алена чанта, която е била заключена с катанец извън. За да е още по-странно, ключът за ключалката бил открит вътре в чантата, под тялото.

Апартаментът е претърсен за ДНК и пръстови отпечатъци и резултатите са притеснителни. Върху чантата са открити фрагменти от ДНК на най-малко още двама души, само че не може да бъде открита самоличността им. По катинара на чантата или по ръба на ваната нямало следи от пръстови отпечатъци на Уилямс. Нямало следи от принудително навлизане и следи от битка.

In 2010, Gareth Williams, a British MI6 spy, was found dead at his London flat with his decomposing body in the bathtub, padlocked inside a bag. Police ruled his death as " accidental " concluding he died by getting into the bag on his own and accidentally locking himself inside.
— Amazing facts! (@Factsofw0rld)
Независимият правосъден доктор бързо стигнал до заключението, че гибелта на Уилямс най-вероятно е породена от " присъединяване на трети лица ".  Основното доказателство е неналичието на пръстови отпечатъци на Уилямс нито по ключалката, нито по ваната.

Полицията не е съгласна с това. Заместник-комисарят на столичната полиция Мартин Хюит счита, че е допустимо човек по някакъв метод да се спусне в чантата във ваната и да се заключи в нея, без да допре нищо. 

Скотланд Ярд дава обещание да продължи да проверява гибелта, само че през 2013 година афишира, че гибелта на Уилямс евентуално е инцидентна. Те считат, че няма задоволително доказателства за битка или незаконни планове. 

Вместо това e решено, че гибелта на Уилямс евентуално е била провалена полова игра. Историята на търсенето в интернет разкрива, че в интервала преди гибелта си той е посещавал уеб страници на полова тема.

В дрешника му са открити дамски облекла от висок клас, което навежда на мисълта, че се е обличал в тях. И най-после, неговата хазяйка и притежател на жилището настояват, че са го намерили завързан за леглото му три години по-рано, викайки за помощ. Те считат, че повода за това  е била от полово естество. 

Има ли смисъл от заключението на полицията? 

Многократно е изтъквано, че окончателното решение на Скотланд Ярд няма необикновен смисъл. Семейството на Уилям има вяра, че става въпрос за прикриване и счита, че жизненоважни ДНК доказателства са били унищожени или прикрити. Те не са сами. 

Главният контрольор Колин Сътън (вече пенсиониран) е най-опитният служител на реда, участвал на мястото на престъплението. И до през днешния ден той подозира нечиста игра. Той показва, че макар че Уилямс е умрял в средата на лятото, отоплението на жилището е било включено на цялостна мощ.

Това е постоянно употребена тактика за заличаване на доказателства. Топлината и влажността значат, че тялото се разлага по-бързо, което унищожава доказателствата. Сътън декларира, че когато полицията е влезнала в жилището, в него е било задушно. Той е декларирал, че тялото е било толкоз разложено, че би могло да скрие следи от отравяне в организма на Уилямс.

Сътън също по този начин счита, че апартаментът е бил „ инсцениран “. Телефонът, преносимият компютър и други материали на Уилямс са били грижливо подредени на масичката за кафе. Той счита, че полицията като че ли е била ориентирана към преносимия компютър на Уйлямс и неговата история на сърфиране.

MI6 Spy Gareth Williams, found dead in locked bag. Using 'Reasonable Man' standard,How many folks with dirt on Clinton's must die B4 we deem it not 'happenstance'
— Don Mashak (@DMashak)
Липсата на пръстови отпечатъци и ДНК също e притеснителна. Не единствено че e липсвало ДНК на евентуалния палач, само че и имало много малко ДНК или пръстови отпечатъци, които да демонстрират, че някой в миналото е влизал в жилището. Сътън счита, че апартаментът е бил прекомерно чист.

По същия метод би трябвало ли да имаме вяра, че Уилямс освен е влезнал във ваната и чантата, без да ги допре, само че и в никакъв случай не е докосвал ръба на личната си вана? След като е живял там 10 години, по ръба би трябвало да има някаква диря от пръстовите му отпечатъци.

Привлечен е и специалист, съгласно който е физически невероятно Уилямс да се е заключил в чантата. Те считат, че е евентуално Уилямс да е влезнал вътре, а по-късно някой различен да е заключил чантата извън. 

Read a few times to let the nonsense of it sink in: Scotland Yard finds MI6 agent Gareth Williams who was found in a holdall with zips padlocked together in his bathtub 'was likely alone when he died'
— David Icke (@davidicke)
Зле скрито ликвидиране?

В последна сметка е прекомерно евентуално в никакъв случай да не разберем истината за това какво се е случило с Гарет Уилямс. И до през днешния ден формалната позиция е, че гибелта му е била провалена полова игра. Медиите на драго сърце одобриха тази версия. Всъщност правосъдният доктор по случая осъди приключването на информация за сексуалността на Уилямс и възможното му преобличане в женски облекла като „ медийна операция “. 

Случаят има всички белези на прикриване: медийна операция, липса на доказателства и общото чувство, че Скотланд Ярд е получил указания да замита всичко под килима. Фактът, че през идващите години източници от разузнаването разкриват ролята на Уилямс в следствието на Русия, не оказва помощ по въпроса. 

Конспирация или не, следствието на гибелта на Уилямс е извършено неприятно. В бързината за елементарен резултат репутацията на един почтен човек, който е работил старателно, с цел да отбрани страната си, е била изхвърлена в калта. Независимо дали вярвате или не в теориите на конспирацията, мъчно е да се твърди, че гибелта на Уилямс не е била най-малко малко подозрителна. 

(Във видеото може да научите повече за: МИСТЕРИОЗНО ДВОЙНО УБИЙСТВО: Накъде водят следите?)

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР