От 29 април избирателите могат да проверят номера на избирателната

...
От 29 април избирателите могат да проверят номера на избирателната
Коментари Харесай

Ето как може да проверите онлайн избирателната секция и мястото за гласуване за изборите на 9 юни

От 29 април гласоподавателите могат да ревизират номера на изборната секция, както и учебното заведение, в което ще могат да гласоподаване в изборите на 9 юни  за членове на Европейския парламент и на Народното събрание.

Справката се обезпечава от Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ към Министерство на регионалното развитие.

Информация за адреса на изборната секция може да бъде получена на уеб страницата на.

Проверка може да бъде направена и посредством гратис позвъняване за страната на стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 ( " 0800 1 GRAO " ) в работни дни сред 9:00 и 17:30 часа.

Всеки гласоподавател, който има непрекъснат и сегашен адрес в разнообразни обитаеми места, може да изиска регистриране в изборния лист по сегашен адрес. Това става посредством пласиране на електронно заявление през интернет страницата на Групово дело ГРАО на адрес: /.

Общинските администрации, след идентификация с електронен автограф посредством уеб страницата /, имат опция да обработят информацията за подадените до тях заявки за гласоподаване по сегашен адрес.

Гражданите, подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес, би трябвало да знаят, че ще могат да създадат информация за адреса на изборната секция в данните от окончателните изборни описи за гласоподаване след 28.05.2024 година

Избирателите би трябвало да имат поради, че за евроизборите се изисква уседналост. За да може един български жител да гласоподава, би трябвало да е живял през последните три месеца в България или в друга страна членка на Европейския съюз и да има адресна регистрация към 9 март.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР