Нидерландия и Германия завършиха наравно 1:1 в приятелски мач на

...
Нидерландия и Германия завършиха наравно 1:1 в приятелски мач на
Коментари Харесай

Гросмайсторско реми между финалистите в Катар - Нидерландия и Германия

Нидерландия и Германия приключиха наедно 1:1 в другарски мач на „ Йохан Кройф Арена “ в Амстердам. Двубоят беше много равносилен, като и двата тима можеха да се поздравят с крайния триумф. За нидерландците и германците инспекцията е част от подготовката им за Световното състезание в Катар, откакто и двете селекции от дълго време се класираха.

Томас Мюлер изведе Бундестима напред в резултата в края на първата част, само че след почивката Стивън Бергвайн възвърне равенството.

След спокойни началните минути Германия беше доста покрай гола в средата на първата част. Удар на Тимо Вернер с глава обаче разтресе напречната греда.

Десетина минути по-късно Дониел Мален опита удар от междинна отдалеченост, само че около вратата на Мануел Нойер. В 35-ата минута нападателят беше изведен зад отбраната на Германия, само че не съумя да насочи добър удар.

В самия завършек на първата част Маншафта поведе. Кай Хаверц се размина с остро подаване в наказателното поле. Топката обаче стигна до Томас Мюлер, който отблизо разстояние порази мрежата на „ лалетата “.

В 57-ата минута Де Лихт стреля от воле след осъществяване на корнер, само че доста надалеч от задачата. Все отново нидерландците съумяха да възстановят равенството. Дъмфрис беше открит на аутлинията. Той с глава отклони към Бергвайн, който от непосредствена непосредственост разстреля Нойер.

Няколко минути след попадението Мемфис Депай падна в наказателното поле. Първоначално основният арбитър Крейг Поусън уточни бялата точка, само че откакто се посъветва с ВАР поправя своето решение. Това беше и последната по-интересна обстановка в мача.

По същото време и другите водещи европейски селекции изиграха последните си мачове през паузата за национални тимове.

Англия съкруши с класическото 3:0 Кот д‘Ивоар. Оли Уоткинс се разписа в 30-ата минута за 1:0. Десет минути по-късно котдивоарците останаха с човек по-малко след аления картон на Серж Орие. Рахим Стърлинг в 45-ата минута и Тайрън Мингс надълбоко в добавеното време оформиха класиката.

Световният първенец Франция се наложи с 5:0 против Република Южна Африка. Петлите поведоха с 2:0 още преди почивката с попаденията на Килиан Мбапе и Оливие Жиру. През втората част звездата на парижани удвои головата си сметка за 3:0, а Уисам бен Йедер в 82-рата и Матео Гендузи в 92-рата минута оформиха крайния резултат.

Италия съумя да се съвземе от шока, който изпита против Северна Македония. Селекцията на Роберто Манчини съкруши с 3:2 Турция като посетител в забавен мач.

Ченгиз Юндер изведе турците напред, само че последва поврат още преди края на първите 45 минути. Точни бяха Браян Кристанте и Джакомо Распадори. 22-годишният нападател на Сасуоло повиши до 3:1 в 70-ата минута. Турция откри сили да понижи изоставането си посредством Сердар Дурсун, само че не и да предотврати провалянето.

Испания също не изпита проблеми против Исландия. На два пъти се разписа Алваро Мората, два гола прибави Пабло Сарабия, а един – Йереми Пино.

Белгия пък надделя с 3:0 Буркина Фасо. Головете вкараха Ханс Ванакен, Леандро Тросар и Кристиан Бентеке.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР