Независимо от скандалите Стефан Янев отново избра силовия вицепремиер да

...
Независимо от скандалите Стефан Янев отново избра силовия вицепремиер да
Коментари Харесай

Бойко Рашков ръководи вота

Независимо от свадите Стефан Янев още веднъж избра силовия вицепремиер да се занимава с изборите
Министерство на вътрешните работи шефът употребявал предупредителните протоколи за репресии

ГЕРБ и Движение за права и свободи желаеха комисия да проверява Рашков

Силовият вицепремиер Бойко Рашков още веднъж ще управлява провеждането на изборите, реши служебното държавно управление. Той ще координира работата на министрите и регионалните шефове по подготовката на двата вота - за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 година

Рашков беше отраслов вицепремиер и по линия на предварителните избори от 11 юли. Преди вота имаше огромен брой акции против следения избор, които обаче, бяха избрани като политическа принуда от някои партии, измежду които - ГЕРБ.

От ГЕРБ оповестиха, че с помощта на Рашков са издадени 14 000 предупредителни протоколи на членове на партията от цялата страна.

Движение за права и свободи и ГЕРБ упорстваха в 46-ото Народно събрание да се сътвори краткотрайна комисия, която да откри на какво съображение е сбъднат полицейски тормоз и противозаконен напън върху избрани партии за повлияване върху изборните резултати, да се осветят длъжностните лица, разпореждали полицейски арести, противозаконни арестувания, обиски и претърсвания.

Комисия не бе основана, защото останалите партии се опълчиха, само че ГЕРБ и Движение за права и свободи бяха безапелационни, че Рашков е трансформирал предупредителните протоколи в “инструмент за напън и безотговорно репресиране на граждани”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР