Независимо от икономическата стабилност, която се наблюдава в Бразилия, пазарът

...
Независимо от икономическата стабилност, която се наблюдава в Бразилия, пазарът
Коментари Харесай

Продължава поевтиняването на имотите в Бразилия

Независимо от икономическата непоклатимост, която се следи в Бразилия, пазарът на недвижими парцели продължава да се сблъсква с компликации. Това е заключението на разбор направен от консултантската компания Global Property Guide. С 1.89% са поевтинели парцелите в Сао Пауло през 2018 година За съпоставяне, през 2017-а обезценяването е било в границите на 1.5%, а през 2016-а – 5.53%.

Кризата в Бразилия стартира през 2013 година, а когато година по-късно Централната банка на страната увеличи лихвените проценти девет пъти до 11%, се регистрира внезапно закъснение на стопанската система. През 2016 година страната мина през редица политически компликации.

Средната цена на жилищата в Рио де Жанейро е 4370 USD/кв.м. Жилище с повърхност от 120 кв.м в центъра на града може да се купи против 709 200 UD, а в Сао Пауло – 524 400 USD.

През предходната година бразилската стопанска система се стабилизира като набъбна с 1.3% спрямо година по-рано. Очаква се през настоящата година тя да нарасне до 2.4%, а през идната – до 2.3% по прогнози на Международния валутен фонд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР