Незабавна оставка на здравния министър Кирил Ананиев поискаха от Федерация

...
Незабавна оставка на здравния министър Кирил Ананиев поискаха от Федерация
Коментари Харесай

Пациентска организация настоява за оставката на Кирил Ананиев

Незабавна оставка на здравния министър Кирил Ананиев желаеха от Федерация " Български пациентски конгрес ".

В отворено писмо до медиите от пациентската организация, която алармира президента Румен Радев с молба да наложи несъгласие на гласувания мораториум за нови медикаменти, се афишират против изявления на министъра, определяйки ги като неистина.

Сред тях са изказванията, че България е една от страните, които най-бързо внедряват новите медикаменти, както и, че няма заболяване, което да не е обезпечено с най-модерните, прилагани в Европа и света лекарства.

От здравното министерство се оповестиха против ветото на президента, определяйки го като голословно, часове откакто то беше наложено. Това провокира отрицателните реакции на част от пациентската общественост у нас, която пресметна, че мораториумът ще засегне над 700 заболели у нас.

Той бе препоръчан като част от плана за бюджета на здравната каса при започване на есента от сегашния здравен министър Кирил Ананиев, който тогава бе ръководител на надзорния съвет на здравната каса.

В петък президентът наложи несъгласие върху признатата от депутатите възбрана, с претекстовете, че тя визира конституционни права и влиза в несъгласие и с редица интернационалните актове. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР