News.bgСАЩ са засекли ново изстрелване на ракетата от територията на

...
News.bgСАЩ са засекли ново изстрелване на ракетата от територията на
Коментари Харесай

Северна Корея пак е изстреляла ракета

News.bg

Съединени американски щати са засекли ново изстрелване на ракетата от територията на КНДР. Това заяви в четвъртък Ройтерс, като се базира на двама американски чиновници. Изстрелването на неидентифицирани снаряди  е видяно и от организация " Йонап ". Медията се базира на изказването на Съвместните началници на щабове на Република Корея. 

Според източници на източници на Ройтерс, предварителната информация демонстрира сходството на новото изстрелване с теста в КНДР на две балистични ракети с дребен обхват от 31 юли. Един от събеседниците на организацията увери, че новото изстрелване не съставлява опасност за Северна Америка. Агенцията не посочи по кое време тъкмо е осъществено новото стартиране.

По-рано Съвместният комитет на началниците на щабовете на въоръжените сили на Република Корея заяви, че КНДР започва на 31 юли изстрелването на две балистични ракети с дребен обхват, пролетели 250 км. Новият ракетен изстрел на Пхенян е изработен от полуостров Ходо в провинция Хамьон Намдо, ситуиран на източния бряг на страната, към Японското море.

След първата среща на върха на водачите на Съединени американски щати и КНДР в Сингапур през юни 2018 година Пхенян се ангажира да денуклеаризира в подмяна на гаранциите за сигурност от Вашингтон. Властите на КНДР също оповестиха по-рано, че няма да организират тестове на нуклеарни оръжия и балистични ракети от друг обсег. Тръмп сподели, че Ким Чен - ун му заречен да спре изстрелването на ракети с огромен обхват на деяние.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР