Невиждана от 10 години насам снежна буря удари Нидерландия и

...
Невиждана от 10 години насам снежна буря удари Нидерландия и
Коментари Харесай

За първи път от 10 г. Снежна буря удари Нидерландия

Невиждана от 10 години насам снежна стихия удари Нидерландия и хвърли страната в безпорядък. Заради снега са наранени и жп услугите в прилежаща Германия, а в северната част на Англия се готви за снежния фронт, наименуван бурята Дарси.

В Нидерландия зимните условия са толкоз тежки, че принудиха управляващите да затворят всички центрове за проучване за ковид. В цялата страна през днешния ден е оповестена червен код с предизвестие за ветрове със скорост до 90 километра в час и хапещ мраз.

В по-голямата част от страната снежната завивка е сред 5 и 10 сантиметра, а на някои места доближава и 30. Всички влакове бяха анулирани до обяд. Шофьорите бяха посъветвани да не излизат са колите си. По пътищата станаха близо 100 произшествия.

Още 10 дни в страната се чакат температури под нулата, а локалните се надяват прословутите канали да се заледят и да се трансфорат в ледени пързалки. Ако това се случи, хората се надяват за първи път от 1997 година да се организира 200-километровия маратон по пързаляне на лед, чийто маршрут минава пред 11 града.

В Германия снегът също провокира безпорядък в провинция Северен Рейн-Вестфалия - най-гъсто обитаемата в страната. 222 произшествия са станали от през вчерашния ден до през днешния ден.

В северната част на Германия тази нощ се чака изобилен снеговалеж и снежна завивка до 40 сантиметра, съобщи БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР