В Делауеър се проведе последното съдебно заседание по делото на

...
В Делауеър се проведе последното съдебно заседание по делото на
Коментари Харесай

Глобиха Microsoft с 242 милиона долара за кражба на технология

В Делауеър се организира последното правосъдно съвещание по делото на IPA Technologies, която упрекна Microsoft в нарушение на нейните патенти при основаването на гласовия помощник Cortana.

След процеса журито се съгласи с аргумента на IPA, че технологията за гласово различаване на Cortana нарушава нейния патент за компютърен информационен програмен продукт и присъди на Microsoft санкция от 242 милиона $, заяви Reuters.

IPA е дъщерно сдружение на компанията за патенти и лицензиране на Wi-LAN, която е взаимна благосъстоятелност на канадската софтуерна компания Quarterhill и две капиталови компании. Тя закупи редица патенти от Siri Inc., благосъстоятелност на SRI International, която беше добита от Apple през 2010 година и чиято технология употребява в своя виртуален помощник Siri. „ Оставаме уверени, че Microsoft в никакъв случай не е нарушавала патентите на IPA и ще апелира “, сподели представител на Microsoft, помолен да разяснява решението на съда.

IPA съди Microsoft през 2018 година,

обвинявайки го в нарушение на редица патенти, обхващащи технологии, употребявани в персонални цифрови асистенти и гласова навигация за данни.

Впоследствие делото беше понижено до обвинявания в нарушение на един патент в гласовия помощник Cortana. IPA също съди Гугъл и Amazon за нарушение на нейни патенти. Amazon завоюва делото с IPA през 2021 година, само че правосъдната борба на компанията с Гугъл към момента продължава.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР