Нещо страшно става по морето. Опасното явление карпуз мелтем опразни

...
Нещо страшно става по морето. Опасното явление карпуз мелтем опразни
Коментари Харесай

Нещо страшно става по морето. Карпуз мелтем опразни плажовете

Нещо ужасно става по морето. Опасното събитие карпуз мелтем опразни плажовете. То докара огромни талази по нашето Черноморие. На всичките ни плажове на юг флагът е червен.

Явлението е извънредно рисково за летовниците, само че пък потребно за морските жители, оповестява Българска национална телевизия.
-->
От сутринта спасители предизвестяват летовниците, че морето е извънредно рисково: който влезе на по-дълбоко, има заплаха да не излезе.

" За тази година за пръв път се явяват такива огромни талази. Както виждате са от порядъка на два-три метра, това са над 5-6 бала неспокойствие. Всичко, което мине около тях, напряко го дърпа.

Дори както виждате половината плаж е наводнен до втория, трети ред на чадърите и на шезлонгите “, сподели старши избавител Петър Русев.

Спасителите са взели и спомагателни ограничения за сигурност.

" Осигурили сме избавително въже с гаша, вероятно в случай че се наложи да вадим бедстващ човек в морето “, сподели старши избавител Веселин Илиев.

По това време на деня бургаският плаж е цялостен летовници. Заради вълните обаче е съвсем празен. И дребното летовници, които са на плажа се опасяват да влязат в морето.

" Водата доста влачи, ето до тук, единствено до коленете, дори и там не може. Тя те блъска водата, отблъсква те, потъваш просто, задълбава. Много рисково е “, споделя Васка Нинова.

" Само се намокрих. Нищо друго. Да, от вятъра е доста рисково “, споделя и Албена Антонова.

Рибарите познават явлението. Казват, че не е извънредно, само че от две години не се е появявало.

" Почти всяка година тези ветрове са обичайни в Черно море. Те са мощни североизточни.

Рибарите не влизат във водата по време на мелтем. Това е моряшки празник, стоим си в кръчмичката “, споделя Георги Димов– Чикагото, риболовец от Ченгене скеле.

Явлението ще продължи седмица. Вероятно ще провали почивката на някои, само че за морските жители е дълго чакано, защото се смята, че морето се обръща изпод и от горната страна, и трансформира техния живот и местонахождение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР