ОСТИН, Тексас (AP) — Съдия от Върховния съд Брет Кавано

...
ОСТИН, Тексас (AP) — Съдия от Върховния съд Брет Кавано
Коментари Харесай

Съдия Кавано казва, че непопулярните решения могат по-късно да се превърнат в „изделие от американското конституционно право“

ОСТИН, Тексас (AP) — Съдия от Върховния съд Брет Кавано сподели в петък, че историята на Съединени американски щати демонстрира, че правосъдни решения, непопулярни по това време, по-късно могат да станат част на „ тъканата на американското конституционно право “.

Кавано приказва в петък на конференция, на която участваха съдии, юристи и различен правосъден личен състав в 5-ти апелативен областен съд на Съединени американски щати, който обгръща Тексас, Луизиана и Мисисипи и е една от най-консервативните вериги.

В сесия с въпроси и отговори той не беше запитан за никое от решенията на сегашния съд, предизвикващи национални различия, като да вземем за пример анулацията на федералната отбрана на абортите по делото Роу против Уейд през 2022 година, който се трансформира в основен политически въпрос в изборите в цялата страна тази година. Той беше част от консервативното болшинство в това решение.

Въпреки това той беше запитан по какъв начин съдиите и съдилищата могат да оказват помощ за повишение на публичното доверие в правосъдната система.

В отговора си Кавано к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР